Naslovnica Vijesti Svijet

'Woodwardovu knjigu izmislili su bivši nezadovoljni zaposlenici'

Knjiga o Donaldu Trumpu donosi mučan portret neobrazovanog, koleričnog i paranoičnog predsjednika kojeg njegovi ministri i suradnici neprestano pokušavaju kontrolirati kako bi izbjegli teže posljedice
05. rujna 2018. u 08:36 3 komentara 320 prikaza
Foto: REUTERS

Bijela kuća u utorak je odbacila istinitost knjige Boba Woodwarda u kojoj se opisuje mahnita borba visokih savjetnika američkog predsjednika Donalda Trumpa da ublaže već donesene predsjednikove ekstremne političke odluke ili spriječe provedbu impulzivno donesenih odredbi.

Idlib “Stotine tisuća žrtava” Trump Putinu: Ne sudjelujte u pokolju u Idlibu

Željno očekivanu knjigu "Strah: Trump u Bijeloj kući" koja se temelji na intervjuima, bilješkama sa sastanaka, osobnim dnevnicima i vladinim dokumentima - napisao je istraživački novinar Bob Woodward, koji je zajedno s Carlom Bernsteinom 1972. otkrio skandal Watergate koji je doveo do ostavke predsjednika Richarda Nixona.

Knjiga o Donaldu Trumpu donosi mučan portret neobrazovanog, koleričnog i paranoičnog predsjednika kojeg njegovi ministri i suradnici neprestano pokušavaju kontrolirati kako bi izbjegli teže posljedice. 

U trenutku kad su mediji i društvene mreže počele izvještavati o knjizi i donositi njezine ulomke, Bijela kuća objavila je priopćenje u kojem negira istinitost iznesenih priča.

Donald Trump knjiga o donaldu trumpu 'Ubit ćemo ga. Idemo! Idemo unutra i pobijmo ih!'

"Ova knjiga nije ništa drugo nego izmišljene priče, mnoge od njih izmislili su bivši nezadovoljni zaposlenici, kojima je rečeno da ocrne predsjednika", rekla je glasnogovornica Sarah Sanders.

Woodward u knjizi opisuje čestu frustraciju šefa osoblja Bijele kuće, Johna Kellyja koji je tradicionalno najbliža osoba predsjedniku u "zapadnom krilu".

On je, po Woodwardu, zbog Trumpove nepredvidivosti i nerazumijevanja globalne politike često dobivao "živčani slom".

Na jednome od sastanaka o Trumpu je navodno rekao: "On je idiot. Ne može mu se ništa objasniti. Ne znam što tu radimo. Ovo je najgori posao koji sam ikada imao".

burza Analiza Evo u što se isplatilo ulagati u 2018. godini

Prema informacijama koje je skupio Bob Woodward, nakon kemijskog napada u travnju 2017. koji se pripisuje sirijskom režimu Bašara al-Asada, Trump je pozvao generala Mattisa i rekao mu da želi ubiti sirijskog predsjednika.

"Ubit ćemo ga. Idemo! Idemo unutra i pobijmo ih!", rekao je Trump, a nakon razgovora Mattis se okrenuo prema jednom savjetniku i rekao mu: "Ništa od toga nećemo poduzeti. Bit ćemo puno odmjereniji".

Nova knjiga Boba Woodwarda trebala bi biti objavljena 11. rujna.

>> Pogledajte i video: Tomislav Krasnec o Donaldu Trumpu

A1
PROMO
Pogledajte kako je karlovački slatkovodni akvarij postao primjer uspješnog poslovanja

A1 izdvaja za Vas

 • nevjerujženikojalaže:

  kada radnik pop.. na šefa jer mu ovaj kaže da mora ispuniti normu, šefova zadnja jer je on eto šef.. ovdje se pak naruči novinarska priča koja mora šefu na štetu ići.. izbori su prošli a netko ne može dočekati nove redovne..

 • Avatar Ante-Portas
  Ante-Portas:

  Woodward je vec srusio jednog predsjenika. Nece ni ovaj jos dugo.

 • Toni70:

  On je, po Woodwardu, zbog Trumpove nepredvidivosti i nerazumijevanja globalne politike često dobivao "živčani slom". Hoće nam reći tamo svi l(j)udi - ludi .... jedni koji proizvode tu bolest a drugi koji se bezuspješno lijeće od živčanih tegoba . Tko ... prikaži još!ko to nije do sada i sam uvidio meni ga je žao ...