Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Revolucionarno

Triježnjenje pilulom za nekoliko sekundi

tablete
NI Syndication/PIXSELL
18.02.2013.
u 19:40

Znanstvenici s američkih sveučilišta: To je kao da u trbuhu imate milijune stanica jetre koje vam pomažu da razgradite alkohol.

Dva znanstvenika sa sveučilišta u Los Angelesu i Južnoj Kaliforniji razvili su injekciju koja pijane laboratorijske miševe otrijezni za samo nekoliko sekundi. Proces uključuje umotavanje enzima za razgradnju alkohola u nanokapsule i njihovo ubrizgavanje u tijelo. Profesori Yunfeng Lu i Cheng Ji, u pijane su miševe ubrizgavali nanokapsule koje su sadržavale dva enzima.

Rezultati su pokazali da su se miševi kojima su ubrizgani enzimi trijeznili mnogo brže od miševa kojima enzimi nisu ubrizgani, prenosi Gizmodo. Istraživanje je još uvijek u ranoj fazi i nije spremno za testiranje na ljudima. Međutim, Lu tvrdi da bi ovo otkriće moglo dovesti do kreiranja potpuno nove klase lijekova. On smatra da bi se ova vrsta lijeka u budućnosti mogla koristiti kao pilula.

– To je kao da u svom trbuhu imate milijune stanica jetre koje vam pomažu da razgradite alkohol – kazao je Lu.

>>Hrana utječe na san: Pospanci vole alkohol i manje čokolade

Ključne riječi

Komentara 3

ZE
.zeitgeist.
20:12 18.02.2013.

Najbolje da bum potrošil plaću na alkohol i onda popil tabletu da se etrijeznim. Pa onda ne bum pil.

CH
chemica
20:36 18.02.2013.

Još da se otrijezniš pametniji...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije