Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROTIV DESNE VLADE

Tomašević predao liste DIP-u: Očekujemo tri, a možda i više mandata

Zagreb: Konferencija za medije Zeleno-lijeve koalicije nakon predajed kandidacijeske liste DIP-u
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/4
15.06.2020.
u 18:02

Koalicija predvođena platformom „Možemo” očekuje na izborima najmanje tri mandata, a najbolji rezultate očekuje u zagrebačkim jedinicama, te osmoj i desetoj izbornoj jedinici.

Lider zeleno-lijeve koalicije predvođene platformom „Možemo” Tomislav Tomašević izjavio je u ponedjeljak da na izborima očekuju tri, a možda i više mandata, te je poručio kako ih je Restart koalicija neugodno iznenadila odabirom kandidata na listama.

„Uvjereni smo da ulazimo u Sabor, zadovoljni bismo bili s tri mandata, no kako se stvari razvijaju s drugim strankama vjerujem da će rezultat biti i još bolji”, kazao je Tomašević nakon predaje lista DIP-u, aludirajući na situaciju u Restart koaliciji.

Tomašević je istaknuo i kako ih je Restart koalicija neugodno iznenadila izbornim listama na kojima su se našli neki ljudi bliski zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću i neki s presudama, "do toga da je samo jedna žena nositeljica liste te da se nije poštivao zip model".

Nakon izbora, dodao je, pokušat će surađivati s Restart koalicijom no "ne bezuvjetno", dok im stranke desnice, ni Most ni Domovinski pokret niti HDZ nisu prihvatljive.

„Učiniti ćemo sve što možemo da ostvarimo suradnju s Restart koalicijom da se ne bi mogla formirati desna vlada ali to ne treba podrazumijevati bez uvjeta”, rekao je Tomašević.

Koalicija predvođena platformom „Možemo” očekuje na izborima najmanje tri mandata, a najbolji rezultate očekuje u zagrebačkim jedinicama, te osmoj i desetoj izbornoj jedinici.

Zastupat će, poručuju, vrijednosti demokracije, zaštite okoliša, socijalne pravde, rodne ravnopravnosti i zaštite prava svih manjina.

Koalicija Možemo!, Nova ljevica, Radnička fronta, ORaH, Zagreb je naš! i Za grad izlazi na izbore u svim izbornih jedinica, među kojima i u onoj za dijasporu „kao svojevrsna provokacija” jer , tvrde, ta jedinica "rezervirana je za HDZ i desnicu”. 

Komentara 4

Avatar Uzdanica hbz
Uzdanica hbz
20:04 15.06.2020.

ŠTO je ovo...strahota,jeza...užas tko nam sve želi krojiti sudbinu

Avatar Anemija_talasemijaEU-bekrija
Anemija_talasemijaEU-bekrija
19:15 15.06.2020.

Ako ovaj Tomasevic nije Židov onda ja pojedem svoj laptop , pa Rada pa Katarina , nasa cijela ljevica operirana od Hrvata ,a iskreno i Tita su nam ubacili izvana izgleda

VK
vk52
18:17 15.06.2020.

Boze mili kad vidim te face na skupu gadi mi se. Dva Hrvata tri stranke,mi imamo vise stranaka nego biraca.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije