Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 114
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
modna inventura

Tko je sve zaslužan za stvaranje zagrebačke modne škole i dizajnerske scene

retromoda
Foto: VL
1/6
02.07.2014.
u 19:00

Profesorica na studiju modnog dizajna TTF-a u Zagrebu reinkarnirala je ugaslu TTF-ovu praksu da mladi školovani modni dizajneri pokažu što rade

U prijeratnom Zagrebu bilo je na desetke dnevnih novina, a mi danas često čujemo pitanje treba li nam tako puno modnih manifestacija koliko ih imamo.

Naravno da trebamo dok se god to isplati i publici i klijentima i organizatorima.

Foto: Marko Lukunić/PIXSELL, Davor Puklavec/PIXSELL

Danas bi mnoge agencije poželjele vrijeme u kojem je radila Regina jeger, šefica najstarije modne agencije u nas Umah Fashion. Uz nju su stasala najjača imena piste i dizajna danas

Pionirski je posao u tome obavila upravo Regina Jeger svojim UMAH Fashionom koji je nedavno proslavio svoju 50-godišnjicu. Regina je godinama organizirala sajamske revije na Intertekstilu i Tjednu kože i obuće na Zagrebačkom velesajmu. Onda su došli drugi i modernizirali revijsku scenu: Katja Restović sa svojim “Fashion Newsom” 80-ih u Opatiji. Potom Viktor Drago s Cro-a-Porterom, pa Vinko Filipić s projektom Fashion.hr i Suzy Josipović Redžepagić s Fashion Weekom Zagreb.

Profesorica na studiju modnog dizajna TTF-a u Zagrebu reinkarnirala je ugaslu TTF-ovu praksu da mladi školovani modni dizajneri pokažu što rade. Njezin “Modni ormar” potaknuo je i druge da se u programima oslone na mlade modne diplomante. Stvorena je takozvana zagrebačka modna škola koja uz obrtničku godišnju reviju Zlatna igla funkcionira kao zagrebačko modno tijelo. Jedan od najvažnijih udova toga tijela je ULUPUH čiji članovi rade modu koja pripada i umjetnosti i modi i nesumnjivo čine vrh hrvatske mode!

Foto: VLm

Žuži Jelinek zaslužena je što naslovnica Globusa iz 60-ih izgleda kao da je snimljena vani

>>Kupaći kostimi sele se s plaža na ulice grada, a Kristina zna što vole muškarci!

>>Publika pogađala: Pocahontas? Winnetou? Karleuša?

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije