Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 110
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ljetni trendovi domaćih dizajnera

Kupaći kostimi sele se s plaža na ulice grada, a Kristina zna što vole muškarci!

Krie Design
Foto: Boris Ščitar
1/25
27.06.2014.
u 11:17

Uz omiljenu suknju ili hlačice, za vruće dane odaberite bikini ili jednodijelni kostim

Za Kristinu Burju kažu da zna što žene vole, a nama se baš čini da naša poznata dizajnerica zna što vole muškarci!

Po muškoj je, naime, mjeri seksepilna njezina ljetna kolekcija koju će pokazati na zagrebačkom Tomislavovu trgu, gdje večeras počinje dvodnevni Perwoll Fashion.hr Cruise Collection. Nekad udomaćen na bolskoj plaži Zlatni rat, a sada preseljen u Zagreb, taj najslađi ljetni modni događaj možda postigne svoju draž i na travi zagrebačke potkove.

Foto: Boris Ščitar ilustracija

Kristina Burja: Zaštitila je nježnu žensku kožu od sunca, ali tako da muškarci padaju u nesvijest od žudnje...

No jasno je da će zagrebačka publika modno profitirati s programom koji slavi ljeto. Osim Burje i njezine strategije izazovnog skrivanja, tu su i ljetne energije Ivice Skoke i Zorana Aragovića.

Trend dugih rukava

Burja eksploatira erotiku 50-ih, u kojoj hlačice visokoga struka izazovno stoje na vitkom tijelu manekenke. No skrivanje ide i dalje, pa su tu "velovi", kaftani i gornji dijelovi kostima s dugim rukavima. Trend je to u svijetu zemalja s jakim suncem, osim u nas, uvjerava nas Kristina, a nastao je radi zaštite od sunca u kojem se danas ne uživa bez zdravstvenog rizika.

– Pokazat ću kako me inspirirao "gipsy look" – kaže Ivica Skoko, čiji su modeli od lahorastih tkanina ispunjeni cvjetnim dezenom i sklopljeni spajanjem tkanina raznih dezena.

Foto: Boris Ščitar ilustracija

Ivica Skoko: Dizajnera kao da je zavela neka Carmen i usadila mu ideju “ciganskoga luksuza”... Dao joj je plašt, i za plažu i za večernji izlazak. Modi za plažu tako se dodaje urbani štih. Nedostaje još samo “ženska čaša” sa štiklom i onaj s kime će Skokina žena nazdraviti.

Ciganski je stil i poznat po spajanju tkanina, što je rezultat siromaštva. Skoko čini isto, ali od luksuznih tkanina. Zato su tu uz bikinije i plaštevi, što model čini prigodnim i za plažu i za večernji izlazak.

Kao pjenasti slatkiši

Od Zorana Aragovića upravo smo i očekivali patchwork, ali on se otisnuo dalje. I dalje kolažira tkanine živih boja, ali sada kolažni dojam prije svega stvaraju široki renderi i obrubi boje pjenastih slatkiša. Aragovića ne napušta fascinacija prugama, što se jako rimuje s ljetom pa je dobrodošlo!

Foto: Fashion.hr

Zoran Aragović: Svoje i naše dizajnerske horizonte proširio je i zabavio rijetko dopadljivim kaleidoskopom boja! Temelj su svemu prugice, ali blokovi boja nose posebnu, novu dinamiku u Aragovićev rukopis. Kupaći kostimi, kaže, više nisu mješavina bodija i kostima. Dvodijelni su, ali nisu bikini. Slatki su retro.

>>Ecija Ivušić u kreacijama Martine Felje: Važno je istaknuti ženstvenost tijela

>>Anđa Marić s veseljem pristaje na sve što Zoran predloži

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije