Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 187
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zelena unutrašnjost

Tisuće eura za odmor iz snova u luksuznoj vili

Istarska županija
Foto: Shutterstock
1/3
16.03.2018.
u 12:02

Sve više Europljana bira odmor podalje od gužvi i vreve uz samu obalu mora

Ako s obitelji ili prijateljima poželite vlastiti mali raj u kojem ćete provesti odmor daleko od vreve gradova na obali, kuće i vile u unutrašnjosti Istre idealan su izbor. U tzv. zelenoj Istri stare su kamene kuće propadale, obiteljska imanja stajala zapuštena, sve dok se prije desetak godina nije rodila ideja o turizmu u unutrašnjosti. Isprva su se uređivale stare kamene kuće srednje veličine. No, kako su ponuda i konkurencija rasli, pojavili su se investitori koji su stare kuće pretvarali praktički u moderne, luksuzne vile s bazenima, wellnessom, vježbaonicama, masažama....

Ovisno o tome što gost poželi, tjedni najam ga u jeku turističke sezone može stajati od 2000 do 9000 eura. Pritom neke luksuzne kuće za odmor, odnosno vile u unutrašnjosti Istre, znaju biti popunjene tijekom čitave godine. Uzimaju ih uglavnom stranci, a potražnja za takvom vrstom odmora, kazuju domaćini, svake je godine sve veća.

Foto: Duško Marušić/PIXSELL

Osim vila koje podsjećaju na starinske kamene kuće, specifične za Istru, okružene maslinicima, voćnjakom ili vinogradom, grade se i tražene su i vile koje su sagrađene u duhu moderne arhitekture, s velikim ostakljenim površinama ili ravnim krovovima. Luksuznih kuća za odmor danas se može naći u cijeloj unutrašnjosti Istre, a dosta ih je koncentrirano oko Svetvinčenta i Motovuna. Da je riječ o doista vrhunskoj kvaliteti, svjedoče i nagrade iz inozemstva, a među posljednjima su, primjerice, one dodijeljene na izboru najboljih kuća za odmor u Europi, odnosno Best European Holiday Home.

Među njima je, recimo, i Vila Vista Zamask, koja je pobijedila u kategoriji najoriginalnijih kuća za odmor, a dodatno je zanimljiva zbog svog vlasnika, bivšeg ministra turizma Veljka Ostojića. Naravno, nije to jedina nagrađena istarska kuća za odmor. Primjerice, prva nagrada za objekt s wellnessom otišla je vlasnicima Vile Vadedija kraj Žminja.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije