Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AUTONOMNA VOŽNJA

Pozivao djecu na opasno testiranje Teslinog vozila, video odmah uklonjen s YouTubea

Foto: Whole Mars Catalog/Twitter
22.08.2022.
u 21:13

Omar Qazi, čovjek iza računa obožavatelja Tesle, objavio je na Twitteru da traži osobu koja je voljna pustiti svoje dijete da protrči ispred njegovog automobila s beta verzijom softvera za samostalnom upravljanje.

YouTube je s platforme za dijeljenje videa uklonio snimku obožavatelja Tesla automobila koji su testirali hoće li Teslin softver za potpuno samostalno upravljanje vozilom zakočiti pred djetetom.

Omar Qazi, čovjek iza računa obožavatelja Tesle, objavio je na Twitteru da traži osobu koja je voljna pustiti svoje dijete da protrči ispred njegovog automobila s beta verzijom softvera za samostalnom upravljanje.

Qazi je dodao i obećanje da dijete neće pregaziti.

Na poziv se odazvao jedan od Teslinih investitora, Tad Park, koji je 'ponudio' svoju kćer i petogodišnjeg sina.

Video je prva prijavila američka medijska kuća CNBC, nakon čega je ubrzo uklonjen jer "krši smjernice koje se odnose na sadržaj koji ugrožava maloljetnike".

Qazi nije službeno odgovorio na ovu situaciju, no na svom je Twitteru objavio link preko kojega se može pogledati sporni videozapis.

Park je za Insider rekao kako smatra da je YouTube bio pod pritiskom CNBC-a da uklonio video koji je nazvao benignim. "Ovo nije bio test već jednostavna demonstracija da sustav zna prepoznati pješaka" tvrdi Park, a dodao je i kako automobil u nijednom trenutku nije premašio brzinu od 12 kilometara na sat.

Video je objavljen nakon marketinške kampanje Teslinog kritičara koja je uključivala video u kojem se čini kako Teslin auto s upaljenim samostalnim upravljanjem ne koči pred lutkom veličine djeteta. Mnogi obožavatelji Muskovog automobila odmah su stali u obranu softvera, pa tako Qazi i Park nisu prvi koji su pokušali opravdati Teslu, no prvi su čiji je video uklonjen s YouTubea.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije