Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Treća sreća

Tangu dva puta spasio život, sad mu traži bolji dom

Tango
Foto: Privatni album
1/5
19.03.2016.
u 23:51

Ne želimo ga dati bilo kome, da završi negdje na lancu zanemaren, gladan i u lošim uvjetima, puno je propatio da bi opet tako završio

Mješanca belgijskog ovčara Tanga Zagrepčanin Boris Vaksman pronašao je u ljeto prošle godine u šumi u okolici Zeline. Tko zna koliko dugo je lutao, bio je kost i koža.

- Odveo sam ga do naše vikendice, hranio sam ga cijelo ljeto i lijepo se oporavio. Kad smo se vratili u Zagreb, čekao nas je u dvorištu. No, susjedi mu nisu bili blagonakloni, a ja ga nisam mogao povesti u Zagreb - kaže B. Vaksman. Pokušavao ga je i udomiti, ali nitko ga nije htio. Napravio jedino što je u tom trenu mogao - obavijestio je komunalnog redara. Mislio je kako će on pomoći, odvesti psa u Dumovec gdje će mu tražiti novi dom. A kad se ispred vikendice zaustavio automobil s oznakom Pokupsko Cerje, osjećao se je kao da mu je potpisao smrtnu presudu.

- Rekli su mi da će ga, ako se ne udomi za 60 dana, ubiti. Danima smo supruga i ja razmišljali što napraviti. Živimo u stanu i imamo psa, ali se nismo mogli pomiriti s tim da će Tanga ubiti - ističe gospodin Boris. I zato je otišao po njega i još jednom mu spasio život. Pokušavali su na sve načine uskladiti obveze i potrebe energičnog i snažnog Tanga, ali im to nikako ne ide. Tango je u kući divan, no u šetnji se ne znaju nositi s njim.

- Teško nam je, ali tražimo mu dom u kojem će mu biti bolje nego kod nas. Naučen je na život u stanu, ali bi sigurno uživao i da ima dvorište. Ne želimo ga dati bilo kome, da završi negdje na lancu zanemaren, gladan i u lošim uvjetima. Tango je puno propatio da bi opet tako završio - ističe B. Vaksman. Nada se da će Tanga treći put poslužiti sreća i da će konačno dobiti život kakav zaslužuje, život sretnog kućnog ljubimca. Za Tanga zovite na 091/92-67-760.

Ključne riječi

Komentara 1

DU
Deleted user
00:30 20.03.2016.

Hvla vam ,gospodine i gospođo Vaksman, kad bih znao pričati, to bih na glas i izrekao. Kad bih znao pisati, opisao bih podrobnije što ste sve učinili za mene, kako mi spašavate život, kako ste pravi ljudi a ne ljudske kreature. Kad bih znao plakati, pustio bih i suzu - od ganuća i zahvalnosti. Vaš vječni prijatelj Tango!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije