Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Andrej Plenković:

'Takva velika promocija Hrvatske neusporediva je s bilo čim'

Andrej Plenković
Foto: Vlada RH
1/4
11.07.2018.
u 20:24

"Dalić mi djeluje pun samopouzdanja, vrlo je realan, mislim da su napravili vrlo dobru analizu engleske momčadi", rekao je Plenković

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković danas je u Moskvi, uoči nogometne utakmice Hrvatska-Engleska, izjavio u fan-zoni kako je za Hrvatsku "bitan suficit" kad je u pitanju rezultat.

Za Hrvatsku je bitan suficit, ali što se tiče nedjelje, dogovorit ćemo se s predsjednicom, rekao je Plenković u izjavi za RTL televiziju u Moskvi te dodao kako "najprije treba skočiti pa onda hopsati".

Pogledajte video Plenkovića i Jandrokovića s navijačima u odličnoj atmosferi:

Rekao je i kako su svi doživjeli veliki ushit, veliki ponos na hrvatsku reprezentaciju i izbornika Zlatka Dalića.

"Takva velika promocija Hrvatske kakvu doživljavamo zadnjih nekoliko tjedana i zadnjih dana, a nadamo se i na dan finala, jednostavno je neusporediva s bilo čim", ocijenio je Plenković.

Istaknuo je kako su izbornik Dalić i hrvatski igrači jako koncentrirani te su ozbiljno pristupili utakmici.

"Dalić mi djeluje pun samopouzdanja, vrlo je realan, mislim da su napravili vrlo dobru analizu engleske momčadi", rekao je te dodao kako očekuje kao i svi najviše od  hrvatskih reprezentativaca.

Može se i "korak dalje"

Smatra kako je veliko postignuće za Hrvatsku u samo 20 godina ući drugi put u polufinale svjetskog nogometnog prvenstva.

"Trebamo biti zahvalni i ponosni na ono što je do sada postignuto", rekao je te dodao da će hrvatska reprezentacija zasigurno učiniti sve s obzirom na šansu da se ide "i korak dalje".

"Znanja i iskustva imaju što sad treba pokazati na terenu", poručio je Plenković.

Čestitao je Hrvatskom nogometnom savezu, Hrvatskog gospodarskoj komori i Hrvatskoj turističkoj zajednici te predstavnicima glavnih hrvatskih kompanija koje su organizirale fan-zonu u Moskvi.

Najavio je kako će se nakon utakmice javiti igračima i izborniku.

"Treba prvo pobijediti pa ćemo svi biti sretni i zadovoljni", rekao je te dodao da bi ta pobjeda bila veliko postignuće za Hrvatsku i sve igrače.

Andrej Plenković
1/18

Komentara 7

TR
TrvtkoKomadina01
08:51 12.07.2018.

Još jedan razlog da se Hrvat osjeća ugodno u svojoj koži, zahvaljujući ovim momcima i izborniku, pa i mnogim drugima koji su ostavili svoje kamenčiće u tom mozaiku kao što su šuker, ćiro, mamić i mnogi drugi. Svakako nije ugodno biti u koži orjunaša, antifa, raznih jugo smradova

Avatar sindarela
sindarela
06:01 12.07.2018.

Eto čovjek je ostavio dečke da slave među sobom sa svojim trenerom i nije imao potrebu u svlačionici se na njih vješati kako bi skupio poen

I1
ing-12345
07:58 12.07.2018.

Sramotna je kako ova brisleska pudlica zvana Plenković i njegov uvlakač Njonjo zvani Jandroković pokušavaju ostvariti političke bodove na uspjehu hrvatske nogometne reprezentacije.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije