Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 43
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EPILOG PRIČE

Skandalozno! Svećenik koji je napao časnu dobio novu župu, žrtva napustila Hrvatsku

Sukošan: Župnik je u svom dvoru pretukao časnu sestru
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
1/3
02.05.2023.
u 09:54

Osim časne sestre, župnik Kelava napao je i susjedu, a obje žene tvrdile su da njihove ozljede nemaju veze s njim

Prije godinu dana, zemlju je obišao slučaj župnika Domagoja Kelave koji je napao časnu sestru i susjedu, zadavši im pritom tjelesne ozljede. Danas je poznat i epilog njegove priče - Kelava je dobio novi posao, a časna sestra napustila je Hrvatsku.

Podsjetimo, župnik je 26. travnja prošle godine oko 19 sati u Sukošanima ispred župnog ureda vidno alkoholiziran verbalno napao 70-godišnju časnu sestru, psujući je riječima "je*** ti mater", da bi ju potom udario šakom u lice uslijed čega je pala na tlo. Kelava se zatim udaljio u župni ured, a časna je sestra zadobila vidljive ozljede lica i ogrebotine po laktu lijeve ruke, izvijestila je tada policija. Napad se odigrao na javnom mjestu te je uznemirio prolaznike, dodaje se u izvješću. Usprkos svemu navedenom, svećenik je dobio samo 10 dana zatvora.

Ubrzo nakon, već 16 svibnja, Kelava je ponovno napao i to svoju 43-godišnju susjedu, za što je dobio 15 dana zatvora. Obje su žene tvrdile da njihove ozljede nemaju veze sa svećenikom, no s obzirom na to da su se incidenti dogodili u javnosti, postojali su drugi svjedoci. 

Zadarska nadbiskupija tada se ispričala žrtvama, svećeniku zabranila održavanje misa i ispovijedanje te ga na kraju i udaljila od župe, no Zadarski list doznaje da je Kelava dobio novi posao. U adresaru Zadarske nadbiskupije piše da je imenovan upraviteljem Župe Uznesenja BDM na otoku Ravi, što je i potvrđeno od strane Nadbiskupije.

- Nakon kaznenog postupka te ispunjenja kaznenih i disciplinskih mjera zbog lošeg i neprihvatljivog ponašanja koje Crkva osuđuje i zbog kojih žali, gajimo nadu i povjerenje u popravak, navodi se u odgovoru Nadbiskupije uz ispriku žrtvama i svima koji su zbog župnikova ponašanja u spomenutom slučaju bili povrijeđeni. Napadnuta časna sestra je pak napustila Hrvatsku i otišla u novi samostan.

VIDEO Časna sestra Aneta: Izgubila sam svijest i pala

Komentara 10

MP
marijan.pinkeva
12:41 02.05.2023.

"Skandalozno! Svećenik koji je napao časnu dobio novu župu, žrtva napustila Hrvatsku", a kako bi izgledao ovakav naslov: " Skandalozno! Čovjek koji je bio gradonačelnik okupiranog Vukovara i koji je za vukovarsku bolnicu izjavio da je posljednje ustaško uporište, postao zastupnik u Saboru RH, a žrtve svakodnevno susreću svoje krvnike" ?

OR
Orion5
11:43 02.05.2023.

A što će da raditi u toj župi ako ima zabranu ispovijedanja i držanja mise? Može samo kositi travu :) Tako da mu ništa od te župe.

Avatar southman
southman
10:49 02.05.2023.

Što je tu skandalozno !?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije