Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'RAT OTVORIO DUBOKU PODJELU'

Svađa premijera Plenkovića i predsjednika Milanovića najčitanija vijest na Bloombergu

Klis: Svečana akademija povodom  31. obljetnice 4. gardijske brigade
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/5
04.05.2022.
u 09:53

U tekstu se podsjeća i na ranije sukobe između Plenkovića i Milanovića vezano za Ukrajinu.

Rat je otvorio duboku podjelu u hrvatskom vrhu oko budućnosti NATO-a, naslov je članka na portalu Bloomberg koji je završio kao najčitaniji članak.

U članku se navodi kako je 'ruska invazija ogolila razdor među čelnicima u Hrvatskoj'. U tekstu se navodi kako je predsjednik Zoran Milanović nedavno rekao kako nijedan hrvatski zastupnik ne bi smio odobriti pristupanje Finske i Švedske NATO savezu prije nego što Zapad pomogne Hrvatima u BiH. 

Ovi su komentari izazvali reakciju premijera Andreja Plenkovića koji je kazao kako je 'stav protiv širenja NATO-a proruski stav' te da je to 'vrlo štetno za Hrvatsku'.

Podsjeća se i na ranije sukobe između Plenkovića i Milanovića vezano za Ukrajinu.

Foto: Screenshot/Bloomberg

Podsjetimo, Zoran Milanović nekoliko je puta naglasio kako Hrvatska treba blokirati put Finske i Švedske u NATO dok Zapad ne natjera Sarajevo na izmjenu izbornog zakona.

- Ili će Zapad natjerati (predsjednika većinske bošnjačke stranke BiH, Bakira) Izetbegovića da se usvoji civilizirano rješenje u skladu s Daytonom koji će onemogućiti da se Hrvatima kradu glasovi, da se u Dom naroda biraju nehrvati glasovima nehrvat"... Ili će Visoki predstavnik za BiH Christian Schmidt narediti da se to provede - rekao je Milanović. 

Premijera Plenkovića je optužio za smicalice. "Nije rekao da će ići u Bruxelles na samit NATO-a samo da spriječi štetu koju predsjednik Hrvatske govori, ili je trebao reći da se slaže sa mnom", rekao je Milanović.

- Takav stav protiv proširenja NATO-a je proruski stav i on to jedini izgovara. S tim stavom može biti zadovoljan samo onaj koji zastupa proruska stajališta, a da o kritikama i ocjenama Ukrajine ni ne govorim - komentirao je Plenković. - On već mjesecima zastupa proruske stavove u hrvatskom javnom prostoru, to je više nego  jasno i to je nekoliko puta kazao, dok Švedska i Finska još uopće nisu ni došle u situaciju da govore o tome da imaju ambiciju, vjerojatno iz straha za vlastitu sigurnost, da žele doći pod taj kišobran članka 5. kolektivne sigurnosti - dodao je.

VIDEO Milanović: Ovo nije ucjena. Niti je ovo s Finskom i Švedskom ucjena, niti iznuda

Komentara 2

DU
Deleted user
11:47 04.05.2022.

Koja slika, samo kad vidim župana palikuću Bobana, pa nosača crnih HDZ-ovih fondova Bačića, pa Sanadera....rokaj ih Zoki nisu oni ništa drugo zaslužili nego da ih narod vrijeđa i udara nogom u guzicu gdje god stigne.

SE
serafin002
10:22 04.05.2022.

Rat je kriv mnoge stvari, a najgore za tisuće ljudskih života, ranjenih rušenje domova... no rat sigurno nije kriv što je slučajni štetočina blesav.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije