Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gospodarstvenicima skuplje

Smiješno niska cijena? Mamić se zemljišta u Hercegovini dokopao za 'siću', mnogi negoduju

Mostar: Zdravko Mamić održao je konferenciju za medije
Foto: Matko Begovic/PIXSELL
1/3
29.09.2023.
u 14:14

Radi se o česticama od kojih su na nekima već izgrađeni solarni paneli, a portal navodi kako se cijena za građane inače kreće oko 11 KM, odnosno 5.64 eura, dok je u gospodarskoj zoni cijena kvadrata 23 KM, tj. 11.8 eura

Tvrtka Plavo sunce, u vlasništvu Zdravka Mamića, u svom vlasništvu ima gotovo 100.000 metara kvadratnih zemlje na području Čapljine u BiH, a Hercegovina.info doznaje kako ju je Mamić dobio po navodno izrazito niskoj cijeni. Kako se navodi, jedan četvorni metar tvrtka je platila tek tri konvertibilne marke, što je oko 1.50 eura. 

Radi se o česticama od kojih su na nekima već izgrađeni solarni paneli, a portal navodi kako se cijena za građane inače kreće oko 11 KM, odnosno 5.64 eura, dok je u gospodarskoj zoni cijena kvadrata 23 KM tj. 11.8 eura. Osim toga, doznaje se kako se na javni natječaj navodno javila samo tvrtka Plavo sunce.

Inače, na ovu odluku bunili su se oporbeni vijećnici u Čapljini, pogotovo jer je u interesu Gradu da to zemljište bude pod koncesijom, dok je za 3. listopada zakazana sjednica Skupštine Hercegovačko-neretvanske županije u kojoj će se raspravljati o suglasnosti za Prijedlog izmjena i dopuna Prostornog plana Grada Čapljine. 

POVEZANI ČLANCI:

Podsjetimo, prošloga tjedan zagrebački je Dinamo poslije sedam mjeseci dobio Nadzorni i Izvršni odbor, što bi mogao značiti kraj za Mamićevu struju suradnika. Trenutačno se čeka novi statut Dinama, a dođe li do izmjena prema kojima bi Skupština brojila 60 zastupnika, od kojih bi njih 28 birali članovi kluba, došlo bi do potpunog odmaka od Mamićeva načina biranja Skupštine i krenulo bi se u gradnju novog stadiona u Maksimiru.

>> VIDEO Mamić: Bojim se da Dinamo neće doživjeti situaciju koja se smiješi Zvezdi. Hajduk će ukrasti titulu

Komentara 30

BL
blekpanther
14:11 30.09.2023.

Jeli oteo nekom ili mu je netko prodao? Trgovina je dogovor kupca i ponuđača? Ali problem je jer to nisu blagoslovili hrvatski ( osječki) pravosudni organi!

LO
Loro1
15:02 29.09.2023.

Mamić, Hercegovina, Austrija, Bangladeš.... Kakve to ima veze s zemljištem u Hrvatskoj? Ili ipak ima neka tajna veza🤔

Avatar xenon
xenon
14:22 30.09.2023.

Da li je to zemljište Zdravko Mamić ukrao, dobio ili kupio? Ako je kupio, tko mu je prodao, i zašto?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije