Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 170
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
tragedija kod novske

Identificirana tijela poginulih kod Novske; U vlaku bila i migrantska obitelj koji je planirala napustiti Hrvatsku

Sudar vlakova
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
1/22
10.09.2022.
u 15:47

Udar je bio velik i vagoni putničkog vlaka su iskočili s pruge

U željezničkoj nesreći koja se u petak navečer dogodila kod Novske u mjestu Raić poginule su tri osobe dok ih je 11 ozlijeđeno. Od jedanaestero ozlijeđenih u stravičnoj željezničkoj nesreći njih sedmero zbrinuto je u bolnici u Novoj Gradiški, troje u Slavonskom Brodu, a jedno u Pakracu. Osmero od 11 ozlijeđenih strani su državljani. Nitko od ozlijeđenih nije životno ugrožen, a za sada nema podataka o drugim stradalima

Tijek događaja:

15:39 - U putničkom vlaku koji se sinoć sudario s teretnim vlakom kod Novske našli su se i iranski migranti koji su se ukrcali u 19.37 sati na postaji u Slavonskom Brodu s kupljenim kartama.

Ušli su u Hrvatsku preko Save iz BiH, prenosi Jutarnji list, a uhvatila ih je policija u Slavonskom Brodu te im izdala nalog da imaju sedam dana da napuste Hrvatsku. 

U bolnic u Novoj Gradiški trenutno se nalaze majka i otac dvoje djece koja su završila u bolnici u Slavonskom Brodu. Svi su prošli s lakšim ozljedama, a obitelj bi se uskoro trebala spojiti. 


14:49 - Ministar zdravstva Vili Beroš izrazio je sućut obiteljima poginulih. "Izražavam najiskreniju sućut obiteljima poginulih te želim brzi oporavak ozlijeđenima u sudaru vlakova kod Novske. Zahvaljujem se svim žurnim službama i našim djelatnicima OB Nova Gradiška, OB Slavonski Brod i OB Pakrac na brzoj reakciji i zbrinjavanju svih ozlijeđenika", napisao je na Twitteru.


14:16 - Svi smo u šoku. Dogodila se strašna nesreća, a naš je kolega poginuo. Puno je nelogičnosti u svemu što se dogodilo, cijeli događaj je svima nama potpuna enigma. Poginuli kolega bio je iskusan strojovođa i nije nam jasno kako se ovo moglo dogoditi - kazao je vidno shrvani Tomislav Klarić, član Sindikata strojovođa Hrvatskih željeznica te jš jednom izrazio sućut obiteljima poginulih. Više o tome možete pročitati OVDJE


14:02 - Neslužbeno smo doznali identitete žrtava tragične nesreće koja se jučer u 21.15 dogodila kod Novske. Tijela nesretno stradalih tek su prije sat vremena izvučena s mjesta nesreće te su identificirana. Poginuli strojovođa je Mario Gusak, dugogodišnji zaposlenik Hrvatskih željeznica s 33 godine radnog staža, hrvatski branitelj i otac troje djece.

S njim  je u lokomotivi smrtno stradao kondukter HŽ-a, ali i kako doznajemo, maloljetni sin drugog strojovođe, Gusakovog kolege iz Zagreba.


13:42 - Željeznička nesreća kod Rajića, koja se dogodila u petak navečer, druga je najteža nesreća te vrste u samostalnoj Hrvatskoj, a treća od svih željezničkih nesreća koje su se dogodile na tlu Hrvatske. Više o tome pročitajte OVDJE

24.07.2009.,Split,Hrvatska-nagibni vlak ispao s tracnica ima mrtvih u kastelimarPhoto:Ivana Ivanovic/Vecernji list
Foto: Ivana Ivanovic/Vecernji list


13:04 - Županijska državna odvjetnica u Županijskom državnom odvjetništvu u Sisku je, u suradnji s policijskim službenicima Policijske uprave sisačko-moslavačke i istražiteljem Agencije za istraživanje nesreća u zračnom, željezničkom i pomorskom prometu, a povodom dojave o željezničkoj nesreći kod mjesta Rajića blizu Novske, započela s očevidom nesreće koja se dogodila 9. rujna 2022., oko  21,30 sati.

Očevid će se nastaviti i tijekom dana radi utvrđivanja svih okolnosti nastanka ove nesreće. Prema dosad utvrđenom, došlo je do naleta putničkog vlaka, koji je prometovao na relaciji Vinkovci – Novska, na zaustavljeni teretni vlak kod mjesta Rajić blizu Novske.

Za sada proizlazi da su u nesreći smrtno stradale tri osobe, a jedanaest je osoba ozlijeđeno te je zbrinuto u najbližim bolnicama.

Tijekom očevida bit će izuzeti tragovi i provedene potrebne radnje radi utvrđenja okolnosti nastanka željezničke nesreće. Ujedno, državno odvjetništvo će izdati potrebne naloge kako bi se utvrdio uzrok nesreće.


13:00 - Svjedoci koji žive blizu mjesta nesreće rekli su za HRT kako su sinoć oko 21.30 sati čuli strahovit udarac, da je cijela trasa bila osvijetljena jer su počupani električni vodovi. Kažu da su se čule tri eksplozije poput grmljavine. Neslužbeno se doznaje da je jedan od poginulih učenik.


11:54 - Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković izrazio je sućut obiteljima poginulih u sudaru vlakova kod Novske: "Potresen viješću o sinoćnjem teškom sudaru vlakova na željezničkoj pruzi između Okučana i Novske, uime Hrvatskog sabora i u osobno ime izražavam najdublju sućut obiteljima tragično preminulih. Svim ozlijeđenima želim što brži oporavak i povratak svojim domovima i najmilijima. Izražavam iskrenu zahvalnost svim uključenim službama na njihovoj pravovremenoj i profesionalnoj reakciji te humanoj brizi za ozlijeđene. Još jednom, iskrena sućut obiteljima stradalih u ovoj teškoj nesreći."


11:40 U pomaganju unesrećenima sudjelovali su i timovi Crvenoga križa, koji su na mjesto nesreće stigli svega nekoliko minuta nakon dojave. Svim stradalima iz oba vlaka omogućena je usluga Službe traženja Crvenoga križa kako bi im se omogućio kontakt s obitelji te ispunile druge potrebe. Trenutno je u tijeku procjena potreba, a osobama smještenima u bolnicama Crveni križ dostavit će donje rublje, čarape i sredstva za higijenu. Za članove obitelji stradalih u nesreći i dalje je otvoren dežurni telefon Crvenoga križa Novska 044 600 572.


11:30  Tvrtka ENNA Transport potvrdila je da njezin teretni vlak sudjelovao u sinoćnjoj nesreći u Rajiću, izrazila iskrenu sućut obiteljima poginulih i izjavila da su s njezine strane „u potpunosti ispoštovani svi propisi i pravila u željezničkom prometu“. Možemo potvrditi da je teretni vlak koji je sudjelovao u nesreći u Rajiću, vlak ENNA Transporta. On je bio zaustavljen na pruzi i na njega je naletio putnički vlak, kaže se. Više o tome pročitajte OVDJE.


11:22 - Prilikom obilaska mjesta nesreće, vidimo da je iz smjera kretanja putničkog vlaka bila signalizacija stop, rekao je za N1 inspektor Agencije za istraživanje nesreća Tomislav Antun Biber. Poginula su dva radnika HŽ-a i maloljetnik. Više o tome čitajte OVDJE


10:55 - Luka Pešut, načelnik PU Sisačko-moslavačke, u razgovoru za HRT rekao je da se provodi očevid na mjestu željezničke nesreće kod Novske.

- Potvrđeno je da imamo tri smrtno stradale osobe za koje još ne možemo izlaziti s identitetom. Čekamo lokomotivu iz Okučana koja bi trebala pomaknuti teretni vlak na koji je naletio putnički vlak. Jedan vagon putničkog vlaka u kojem se nalazi jedno tijelo treba fiksirati kako bi mogli do kraja obaviti taj dio očevida - rekao je Pešut.

Istaknuo je i kako postoji opasnost od prevrtanja jednog oštećenog vagona. Nesreća se dogodila na obnovljenoj dionici pruge.

- Koliko znamo pruga je u dobrome stanju, na dionici gdje se dogodila tragedija dozvoljena je brzina za putnički vlak ovoga tipa 120 km/h, rekao je Pešut. Istraga će pokazati je li uzrok nesreće ljudski ili tehnički faktor.

- Zasigurno da je sve tehnički maksimalno opremljeno. Pričekat ćemo eksperte iz željeznica koji rade sa Županijskim odvjetništvom očevid.  Pešut je rekao kako nemaju potvrdu da su strani državljani bili u teretnom vlaku.

- Taj dio policija ispituje kako bismo vidjeli kako i pod kojim uvjetima su ušli u Hrvatsku. Od tih osam stranih državljana jedno je dijete, a jedna ženska osoba ima teže ozljede, ali nisu opasne. Dijete ima lakše ozljede. Troje ih je pušteno iz bolnice. Utvrđujemo njihov identitet - rekao je Pešut.

10:47 - Glasnogovornik sisačko-moslavačke policije Darko Kačmarčik potvrdio je Hini da je među stradalima u željezničkoj nesreći kod Novske bilo osam stranih državljana te da se ostali detalji utvrđuju.

Komentirajući pisanje medija on je kazao da se radi o osam osoba afroazijskog podrijetla i dodao da ne može reći jesu li oni bili u teretnom ili putničkom vlaku, kao ni to čiji su državljani. S njima se obavlja razgovor, a državno odvjetništvo radi očevid nesreće, tako da ćemo više podataka moći dati kasnije, kazao je Kačmarčik.  

Za sada nije poznat podatak koliko je bilo migranata u vlaku. 

10.09.2022., Novska - Sudar teretnog i putnickog vlaka kod mjesta Rajic kod Novske u kojem je smrtno stradalo troje osoba, a vise ih je ozlijedjeno. Photo: Davor Javorovic/PIXSELL
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

10:39 - Od jedanaestero ozlijeđenih u stravičnoj željezničkoj nesreći u petak navečer kod Novske, njih sedmero zbrinuto je u bolnici u Novoj Gradiški, troje u Slavonskom Brodu, a jedno u Pakracu. Kako doznajemo, osmero od 11 ozlijeđenih strani su državljani. Nitko od ozlijeđenih nije životno ugrožen, a za sada nema podataka o drugim stradalima. Više o tome čitajte OVDJE

10:20 - Ispred bolnice u Novoj Gradiški Denis Sablić (51) iz Vinkovaca, učitelj povijesti da je izjavu za medije o strašnoj nesreći kod Novske. Više o tome čitajte OVDJE

10:07 - Iz bolnice u Novoj Gradiški za HRT je potvrđeno da je primljena peteročlana obitelj iz Irana - baka, djed, sin, snaha i dječak star između 6 i 7 godina. Ne govore engleski jezik te je samo dvoje članova dalo nadležnima svoje podatke. Najteže je ozlijeđena starija ženska osoba koja ima ozljede kralježnice.

Teže ozlijeđen je i jedan hrvatski državljanin, učitelj iz Novske, koji ima ozljede prsnog koša. Drugi hrvatski državljanin, hospitaliziran u toj bolnici, ima lakše ozljede. 

10:00 - Agencija za istraživanje nesreća u zračnom, pomorskom i željezničkom prometu priopćila je jutros da se provodi očevid željezničke nesreće kod Novske u kojoj su u petak navečer u naletu putničkog vlaka na teretni poginule tri osobe, a jedanaest je ozlijeđeno, među kojima jedna teško.

"Oko 21,30 sati na pruzi M104 Novska -Vinkovci-DG (Šid) između kolodvora Novska na desnom kolosijeku u km 294+485 dogodio izvanredni događaj kategorije 'ozbiljna nesreća', nalet putničkog vlaka broj 2506 (HŽPP) koji je prometovao na relaciji Vinkovci-Novska na teretni vlak broj 41200 (ENNA Transport) koji je stajao na pruzi. U ozbiljnoj nesreći ima troje smrtno stradalih i jedanaest ozlijeđenih, od kojih je jedan teško ozlijeđen", navodi se u priopćenju.

Odmah nakon nesreće Agenciju za istraživanje nesreća u zračnom, pomorskom i željezničkom prometu izvijestio je dispečer HŽ Infrastrukture te su istražitelji željezničkih nesreća Agencije izašli na teren radi provođenja očevida. Očevid je u tijeku, dodaje se u priopćenju.

Nakon završene sigurnosne istrage, konačni rezultati će biti javno objavljeni na web stranicama Agencije za istraživanje nesreća u zračnom, pomorskom i željezničkom prometu www.ain.hr, najavljeno je.

9:55 - O nesreći koja se dogodila kod Novske, a u kojoj su poginule tri osobe, oglasio se i predsjednik Zoran Milanović. Predsjednik je izrazio sućut obiteljima poginulih. Više pročitajte OVDJE

9:41 - Nakon sudara vlakova u subotu nedaleko od Novske sedam ozlijeđenih osoba smješteno je u bolnicu u Novoj Gradiški i svi se dobro oporavljaju, potvrdio je jutros za Hinu ravnatelj Opće bolnice Nova Gradiška Josip Kolodziej. 

"Provjerio sam jutros stanje pacijenata pacijenata zaprimljenih u našu bolnicu nakon nesreće, prema trenutnim informacijama svi se dobro oporavljaju. U bolnicu je zaprimljeno ukupno sedam osoba od kojih su dvije teško ozlijeđene", rekao je ravnatelj novogradiške bolnice Kolodziej. 

Tijekom noći pacijente je u bolnici obišao i ministar zdravstva Vili Beroš.

Svi pacijenti zbrinuti u Novoj Gradiški za sada ondje i nastavljaju liječenje.

Na području Brodsko-posavske županije liječničku pomoć dobile još tri osobe u bolnici u Slavonskom Brodu.

"Sve tri osobe imaju lake tjelesne ozljede i otpuštene su na kućno liječenje", potvrdio je ravnatelj slavonskobrodske bolnice Josip Samardžić.

Te osobe su migranti i njih je nakon pružene liječničke pomoći preuzela policija radi daljnjeg postupanja, potvrđeno je Hini iz Policijske uprave brodsko-posavske.

9:23 - Luka Pešut, načelnik PU sisačko-moslavačke, za N1 je otkrio što se dosad zna o teškoj željezničkoj nesreći.

Očevid je još uvijek u tijeku, a nakon toga će se znati više i moći će se potvrditi ima li još poginulih ili ne. “Imamo jedno dijete koje je ozlijeđeno, ozljede su lakše naravi. Stranaca je osam, njihov dolazak u RH utvrđujemo na terenu, među njima je i to jedno dijete”, kazao je.

Po ovim informacijama sada oni su bili u putničkom vlaku, dodaje Pešut.

"Sami tijek nesreće utvrdit će se očevidom. Ova pruga, tu je dozvoljena brzina 120 km na sat”, naveo je, dodajući da se ne zna trenutno kojom je brzinom vlak išao. Na pitanje je li vozač doista prošao kroz crveno?, kazao je: "Policija tu informaciju nije dala, to se tek treba utvrditi očevidom”, kazao je Pešut.

9:22 - "Noćas je obavljen očevid na kolodvoru u Novskoj i Okučanima, sad se utvrđuju činjenice na mjestu nesreće. Tijela poginulih bit će poslana na obdukciju, identitet poginulih još uvijek nije utvrđen", kazala je županijska državna odvjetnica Jadranka Huskić. Od troje poginulih, jedan je putnik u vlaku, a druga dvojica su djelatnici HŽ-a - strojovođa i kondukter, piše Dnevnik.hr

9:21 - Ravnatelj CK Novska Zoran Prpić kazao je za Hinu da su svi ozlijeđeni stabilno i da je Crveni križ u kontaktu s veleposlanstvima budući je među ozlijeđenima osam stranih državljana.

Najvjerojatnije se radi o migrantima, od koji su, prema prevoditeljima, barem neki iz Irana, kazao je Prpić.

9:11 - Mjesto željezničke nesreće, u kojoj je u petak oko 21.35 sati kod mjesta Rajiić nedaleko od Novske poginulo troje a ozlijeđeno 11 ljudi, se osigurava, obavljene su formalne pripreme i treba početi očevid, doznaje Hina od policije u subotu ujutro. Mjesto nesreće obuhvaća veliki prostor i policija ga osigurava za očevid koji treba obaviti županjski državni odvjetnik u suradnji s policijom, rečeno je.

Fotoreporter Hine nalazi se kod početka teretne kompozicije i nema pristupa mjestu nesreće, pa nije mogao potvrditi je li očevid već počeo.   Cijelu noć su na mjestu nesreće dežurali pripadnici svih žurnih službi koji su prvi pritekli u pomoć unesrećenima. 

9:05 - Fotografije snimljene iz zraka pokazuju užas na mjestu nesreće. Više o tome čitajte OVDJE

10.09.2022., Novska - Sudar teretnog i putnickog vlaka kod mjesta Rajic kod Novske u kojem je smrtno stradalo vise osoba. Photo: Davor Javorovic/PIXSELL
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

9:00 - Zlatko Pješ, zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Novske, za HTV je ispričao što se sinoć događalo na mjestu nesreće te koji su sljedeći koraci. Više pročitajte OVDJE

8:18 - Tijekom noći u pretrazi mjesta nesreće nisu pronađene nove ozlijeđene osobe.

8:04 - Ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu Maja Grba Buljević za HRT je da je osam timova hitne bilo na terenu unutar 35 minuta, a iza toga su podignuta još četiri tima iz susjednih županija. Zbrinuto je 11 ozlijeđenih koji su nađeni na terenu - sedam osoba prevezeno je u Novu Gradišku, troje u Slavonski Brod i jedna u Pakrac.

- To je bila jedna kompleksna situacija. Prvo je bio mrak, drugo se morala isključiti struja da ne bi nekoga napon... Bilo je udaljeno područje, ne možeš stati autom pa samo izaći, ali su sve žurne službe ispomagale jedna drugu i na taj način se zbrinulo onog kog se moglo. Nažalost, imamo i tri preminule osobe, rekla je Grba Buljević.

7:48 - JVP Novska objavila je prizore s mjesta nesreće. "Kad misliš da ne možeš više, tad najviše moraš! Iskrena sućut obiteljima..."., napisali su. 

Foto: JVP Novska

7:33 - "Oko ponoći je dovezeno sedam pacijenata, dva hrvatska i pet stranih državljana. Od obrađenih, dvoje pacijenata ima teže ozljede, a pet lakše. Nitko nije životno ugrožen. Radi se o koštanoj traumi kod teže ozlijeđenih" rekao je Mario Špoljar, dežurni kirurg u općoj bolnici Nova Gradiška za HRT.

"Ja sam jednog gospodina obrađivao, on je sjedio i pričao u kupeu sa svojim suputnikom, došlo je do naglog udara. Pošto nisu bili vezani, inercijski su izletjeli prema naprijed i zadobili ozljede", rekao je Špoljar.

10.09.2022., Novska/ Rajic - Sudar putnickog i teretnog vlaka na pruzi izmedju Okucana i Novske kod mjesta Rajic u kojem su poginule tri osobe a vise ih je ozlijedjeno. Mjesto nesrece obisao je premijer Andrej Plenkovic sa suradnicima iz Vlade. Photo: Ivica Galovic/PIXSELL
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL (ilustracija)

7:16 - Članovi obitelji stradalih u sudaru vlakova kod Novske, informacije o svojim bližnjima mogu doznati putem telefonskog broja naše Službe traženja 044 600 572. Naši timovi ostaju na terenu pružati pomoć, izvijestili su iz Crvenok Križa.

7:00 - Jutros se na mjestu teške željezničke nesreće nastavlja očevid, kako bi se utvrdile sve okolnosti stravičnog sudara. Uz državno odvjetništvo, na mjestu nesreće je i Tomislav Antun Biber, glavni istražitelj željezničkih nesreća iz Agencije za istraživanje nesreća u zračnom, željezničkom i pomorskom prometu.

- Vidljivo da je došlo do naleta putničke garniture na teretni vlak, koji je ostao u kvaru. Prema nekakvim spoznajama, putnički vlak nije se zaustavio na signalu stop - rekao je za 24sata.

Očevidom će se utvrditi zbog čega se vlak nije zaustavio i kako je došlo do naleta.

6:57 - Iz Crvenog Križa Novska jutros su kazali da još nemaju novih informacija o zdravstvenom stanju ozlijđenih.  Ono što su rekli da nitko od ozlijeđenih nije kritično.

6:36 - Predsjednik Vlade Andrej Plenković nakon obilaska mjesta teške željezničke nesreće u mjestu Rajić kod Novske rekao je da su, prema trenutnim podacima, smrtno stradale tri osobe, a 11 ih je ozlijeđeno, ali da nitko nije životno ugrožen te da nema podataka o drugim stradalima.

"Nekoliko ozlijeđenih osoba su hrvatski državljani, a nekoliko stranih", potvrdio je Plenković napomenuvši da se podaci o njima mogu dobiti od Crvenog križa u Novskoj. Nije želio govoriti o identitetu poginulih osoba prije nego što se provjere te najavio da na teren treba izaći Županijsko državno odvjetništvo iz Siska koje će to utvrditi i objaviti. Hospitalizirano je trenutno 11 osoba - u Pakracu jedna, u Novoj Gradiški sedam te u Slavonskom Brodu tri, dodao je.

Rekao je kako se nesreća dogodila 10-ak minuta prije krajnjeg odredišta putničkog vlaka, odnosno Novske kada je putnički vlak naletio na zaustavljeni teretni. Udar je bio velik i vagoni putničkog vlaka su iskočili s pruge. Ostavljamo rezervu da ima još ozlijeđenih jer su neki dijelovi vlaka udaljeni, nisu na pruzi, napomenuo je premijer. Na terenu su sve  žurne službe, rekao je i najavio je provedbu istrage kako bi se utvrdili uzroci nesreće.

Također je rekao kako je putnički vlak prometovao na lokalnoj liniji Vinkovci - Novska koji staje na puno stanica pa se pretpostavlja da je na polasku u Vinkovcima bilo više putnika te da je u trenutku nesreće već bio nadomak Novske.

Prema onome što se zna, 13 osoba je stradalo u putničkom vlaku, u teretnom je bio samo strojovođa koji je zbrinut u Pakracu. "Vlak (teretni) je dolazio iz Šida. Usred noći se ne može procijeniti kojom brzinom je išao vlak, rekao je Plenković, jer nije htio spekulirati o uzrocima nesreće, odnosno je strojovođa (putničkog vlaka) prošao dok je bilo uključeno crveno svjetlo. Naime, do nesreće je došlo kada je putnički vlak naletio na teretni koji je bio zaustavljen, pretpostavlja se zbog kvara. Prema onome što smo čuli, oni imaju period od 15-ak minuta da poprave kvar, ali ne želim spekulirati. Sve ćete čuti detaljno. Što ne znamo, nećemo spekulirati, ne možemo tri sata nakon nesreće znati sve detalje  rekao je premijer te pohvalio žurne službe koje su izuzetno žurno reagirale.

Odgovarajući na novinarske upite rekao je kako se ne zna do kada će promet biti obustavljen.

6:30 - Gradonačelnica Novske Marija Kušmiš ustvrdila je da se dogodila strašna nesreća i da su žurne službe odmah reagirale nakon dojave. - Izražavam sućut obiteljima poginulih. Svi ozlijeđeni su zbrinuti na vrijeme i upućeni u bolnice. Ispred grada stojimo na raspolaganju obiteljima ozlijeđenih, ali i smrtno stradalih putnika. Želim se zahvaliti svim službama koje su na terenu i koje će ostati do utvrđivanja činjenica zašto i kako je došlo do ove nesreće, rekla je Kušmiš.

 

Ključne riječi

Komentara 42

PO
Poskok
07:19 10.09.2022.

obiteljima poginulih moja sućut a ozljedenima bez oporavak.

DO
DomagojMarić
08:02 10.09.2022.

greška jednog čovjeka ...Ili više njih?

Avatar SileZla
SileZla
11:23 10.09.2022.

Hoće li sada članovi uprave HŽ dati ostavke? Ili to važi samo za Inu? Tko će u ovom slučaju biti žrtvano janje?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije