Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
tragedija kod novske

ENNA Transport: Naš teretni vlak je u potpunosti ispoštovao sve propise

Novska: Očevid na mjestu sudara putničkog i teretnog vlaka
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
1/8
10.09.2022.
u 11:23

Sukladno željezničkim pravilima vlak se može zaustaviti na pruzi iz bilo kojeg prometnog razloga uz poštivanje procedura propisanih za takve situacije, a zatim i ponovno pokrenuti uz poštivanje propisanih procedura, pojašnjavaju iz tvrtke.

Tvrtka ENNA Transport potvrdila je da njezin teretni vlak sudjelovao u sinoćnjoj nesreći u Rajiću, izrazila iskrenu sućut obiteljima poginulih i izjavila da su s njezine strane „u potpunosti ispoštovani svi propisi i pravila u željezničkom prometu“.

VIDEO Očevid na mjestu nesreće

Možemo potvrditi da je teretni vlak koji je sudjelovao u nesreći u Rajiću, vlak ENNA Transporta. On je bio zaustavljen na pruzi i na njega je naletio putnički vlak, kaže se.

Sukladno željezničkim pravilima vlak se može zaustaviti na pruzi iz bilo kojeg prometnog razloga uz poštivanje procedura propisanih za takve situacije, a zatim i ponovno pokrenuti uz poštivanje propisanih procedura. I za sve druge vlakove koji prometuju prugom na kojoj je zaustavljen vlak postoje propisana pravila prometovanja. 

10.09.2022., Novska/ Rajic - Sudar putnickog i teretnog vlaka na pruzi izmedju Okucana i Novske kod mjesta Rajic u kojem su poginule tri osobe a vise ih je ozlijedjeno. Mjesto nesrece obisao je premijer Andrej Plenkovic sa suradnicima iz Vlade. Photo: Ivica Galovic/PIXSELL
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL (ilustracija)

Možemo potvrditi da su s naše strane u potpunosti ispoštovani svi propisi i pravila u željezničkom prometu, a za sve ostale informacije čekamo dovršetak istrage koju u ovom trenutku na mjestu nesreće provodi Istražno povjerenstvo i druge mjerodavne službe, kaže se u priopćenju koje je tvrtka ENNA Transport dostavila Hini u subotu prijepodne.

Podsjetimo, željeznička nesreća se dogodila u petak oko 21.35 sati kod mjesta Rajić a poginule su tri osobe. Ozlijeđeno je 11 osoba.

VIDEO Sudar vlakova

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije