Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRAGEDIJA POKRAJ NOVSKE

Svjedok željezničke nesreće: Čuo sam strašan udarac, kao da padaju krovovi s kuća

Foto: Dario Topić
1/5
10.09.2022.
u 02:32

Prema onome što smo čuli od policije, vatrogasaca i HGSS za sada ne možemo biti sigurni imamo li još stradalih. Nekoliko osoba su hrvatski državljani, a nekoliko strani'', rekao je premijer.

U tragičnoj željezničkoj nesreći koja se dogodila između kolodvora Okučani i Novska oko 21:30 kad je putnički vlak br. 2506 naletio je na teretni  poginulo je najmanje troje ljudi, dok je 11 ozlijeđenih.

"Čuo sam strašan udarac, kao da padaju krovovi s kuća, bio sam iznenađen jer na ovom području to se nije događalo. Nisam čuo vriskove, jer to se dogodilo kilometar i pol od mene", ispričao je Milan Šimičić za Dnevnik Nove TV.

Najmanje troje mrtvih

Na mjesto nesreće došao je i premijer Andrej Plenković koji se obratio okupljenima.

'Nalazimo se u Novskoj na predjelu Rajić gdje se dogodio sudar vlakova. Putnički vlak na relaciji Vinkovci- Novska naletio je na teretni vlak koji je stajao. U nesreći je na žalost, prema podacima moje sada imamo, smrtno stradalo najmanje troje ljudi, a 11 je osoba ozlijeđeno. Ima teže ozlijeđenih, ali za sada, prema informacijama od liječnika, nema životno ugroženih. Prema onome što smo čuli od policije, vatrogasaca i HGSS za sada ne možemo biti sigurni imamo li još stradalih. Nekoliko osoba su hrvatski državljani, a nekoliko strani'', rekao je premijer.

“Ne znamo je li još netko stradao. Mrak je i nije isključeno da možda ima još smrtno stradalih. Ali za sada ne znamo takve detalje. Utvrdit će se razlozi nesreće, ne želim o njima sada nagađati, jer nemamo dovoljno informacija. Izražavamo sućut obiteljima poginulih, izražavamo žaljenje da se ovako nešto dogodilo. Obitelji će podatke o stradalima dobiti od Crvenog križa u Novskoj”, kaže premijer. Više o tome što je kazao premijer, pročitajte OVDJE.

VIDEO: Sudarili su se teretni i putnički vlak

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije