Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
željeznička nesreća kod Novske

Pojavili se novi detalji o uzroku nesreće: Putnički vlak koji je sudjelovao u sudaru je tzv. Mađarac

Nove fotografije iz zraka s mjesta nesreća putničkog i teretnog vlaka
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
1/10
10.09.2022.
u 14:07

Putnički vlak koji je sudjelovao u nesreći je tzv. Mađarac, stari putnički vlak bez kupea, koji se zabio u teretni navodno zbog problema s kočnicama. U blizini mjesta nesreće, navodno u tijeku su bili i radovi na pruzi.

Svi smo u šoku. Dogodila se strašna nesreća, a naš je kolega poginuo. Puno je nelogičnosti u svemu što se dogodilo, cijeli događaj je svima nama potpuna enigma. Poginuli kolega bio je iskusan strojovođa i nije nam jasno kako se ovo moglo dogoditi - kazao je vidno shrvani Tomislav Klarić, član Sindikata strojovođa Hrvatskih željeznica te jš jednom izrazio sućut obiteljima poginulih.

Podsjetimo, sinoć oko 21.30 na pruzi Novska-Vinkovci-Šid dogodila se teška nesreća. Putnički vlak 2506 koji je prometovao na relaciji Vinkovci-Novska naletio je na teretni vlak broj 41200 (ENNA TRANSPORT) koji je stajao na pruzi. Strojovođa, kondukter i jedan maloljetni putnik smrtno su stradali, a jedanaestero osoba je ozlijeđeno od kojih jedna teško.

Kako neslužbeno doznajemo, stradali radnik HŽ-a bio je iskusni strojovođa koji je odbrojavao dane do mirovine. Putnički vlak koji je sudjelovao u nesreći je tzv. Mađarac, stari putnički vlak bez kupea, koji se zabio u teretni navodno zbog problema s kočnicama. U blizini mjesta nesreće, navodno u tijeku su bili i radovi na pruzi.

Nove fotografije iz zraka s mjesta nesreća putničkog i teretnog vlaka
1/16

Jutros smo neslužbeno doznali i kako je trasa pruge na kojoj se nesreća dogodila nedavno obnovljena novcem iz EU fondova te da su postavljeni sigurnosni uređaji i najnovija sigurnosna tehnologija. Nekoliko dana prije na pruzi se radio remont, no te je večeri, doznajemo neslužbeno od dobro upućenog izvora, sve funkcioniralo što stavlja dodatnu enigmu na čitav slučaj. 

 

Ključne riječi

Komentara 17

HR
hr76
18:27 10.09.2022.

Ovakve stvari u današnje vrijeme gps-a i drugih tehnologija su nedopustive. Ovo je propust cijelog sustava, i tu trebaju svi vodeći ljudi HŽ-a potražit novi posao.

Avatar SileZla
SileZla
18:14 10.09.2022.

Stvar je onda jasna: krivi su mađari.

EZ
ezer
16:48 10.09.2022.

Cijela krivnja biti će na poginulom strojovođi, morao je bolje gledati, smanjiti brzinu kretanja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije