Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUTRA U VEČERNJEM

Što to bošnjački SDA i Izetbegović imaju protiv prve gej povorke u Sarajevu

Sarajevo
Foto: Armin Durgut/PIXSELL
04.04.2019.
u 18:14

U BiH do sada nije bilo pokušaja organiziranja povorke ponosa, a manja okupljanja članova LGBT zajednice često su nailazila na otpor i prijetnje nasiljem

Najveća bošnjačka (muslimanska) Stranka demokratske akcije (SDA) usprotivila se održavanju prve povorke ponosa LGBT osoba u Sarajevu koja je najavljena za 8. rujna ove godine. U SDA tvrde da se time “unosi nered među građane glavnog grada BiH”. Svojim postupkom SDA je stao rame uz rame s radikalnim islamistima, selefijama koji su u Tuzli sredinom ožujka prosvjedovali zbog Festivala queer filma i umjetnosti te pokušali ući u njihove prostorije.

U BiH do sada nije bilo pokušaja organiziranja povorke ponosa, a manja okupljanja članova LGBT zajednice često su nailazila na otpor i prijetnje nasiljem, primjerice u Sarajevu 2008. godine, kada su zabilježeni pokušaji nasilnog ometanja festivala Merlinka. Pripadnici vehabijskog pokreta isprovocirali su fizički sukob u kojem su tada homoseksualce napali “u Alahovo ime”.

“Da ti da dragi Alah da dočekaš da ti djecu uzmu dva pedera iz Nizozemske i da ti s djecom snimaju porniće”, uzvikivali su tada okupljeni vehabije.

>>Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista ili u e-izdanju!

Od ostalih tema izdvajamo:

>>Slučaj Planinska: Ivo sanader opet u zatvoru

>>Tko je borbena Afroamerikanka koja ima suprugu i posvojenu djevojčicu

>>Austrijanci se drznuli Googleu i Facebooku uvesti namet. Hoće li i Hrvatska?

>>Veliki hit! Sense dijeta iz Danske mjeri hranu šakama

>>ANtonio Marin: Dinamova juniorska zvijezda već sada vrijedi 10 milijuna eura, ali do 2022. ostaje u Zagrebu

 

Ključne riječi

Komentara 11

DO
domxerex
21:32 04.04.2019.

Ma nije ljudi, to sigurno hercegovci podmeću. Ne bi muslmani to radili, oni su tako divni. Pitajte Miralema, pardom Miranda Mrsića i neke druge drugove iz SDPJ-a. Oni će vam se zaklinjati da to hercegoci podmeću bošnjacima.

ZA
zadar1
21:07 04.04.2019.

ajde da i tu demokratiju vidimo....

Avatar Observer
Observer
21:22 04.04.2019.

U Bosni se to ipak radi diskretno a ne javno ko Juncker i Plenkovic u Bruxellesu !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije