Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZAHLADNJENJE

Stigla je promjena vremena: Temperature znatno niže, snijeg padao u Zagrebu, Krapini...

U Zagrebu nakon kiše počeo padati snijeg
Foto: Igor Šoban/PIXSELL
1/12
14.04.2020.
u 08:27

Snijeg pada u Zagrebu, Krapini, Bednji, Križevcima, na Medvednici i Zavižanu, a temperatura zraka puno je niža nego prijašnjih dana

Za razliku od prethodnih dana, u Hrvatskoj je danas puno hladnije vrijeme, a mnoge je iznenadio i snijeg koji pada mjestimice u središnjoj Hrvatskoj.

U većini Hrvatske pada kiša, a pojedinim dijelovima s kišom pada i snijeg. Snijeg pada u Zagrebu, Krapini, Bednji, Križevcima, na Medvednici i Zavižanu, a temperatura zraka puno je niža nego prijašnjih dana.

U 8 sati u Krapini je izmjereno 0,8 stupnjeva Celzijevih, Varaždinu 2, Zagrebu 2,8, Bjelovaru 3, Karlovcu 5, Osijeku 5,4...

Za danas je izdano i crveno upozorenje za Kvarner i Kvarnerić te Velebitski kanal gdje će puhati bura do 140 kilometara na sat.

HAK je također upozorio vozače da su kolnici  mokri i skliski u većem dijelu zemlje. Vozačima savjetuju da prilagode brzinu i način vožnje uvijetima na cestama.

Jak vjetar povremeno i mjestimice puše na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Bosiljevo II i Kikovica. Vozi se uz ograničenje brzine, no autocesta je otvorena za sve skupine vozila.

Prema prognozi DHMZ-a, danas će biti pretežno oblačno s kišom, u većini predjela osjetno hladnije i razmjerno vjetrovito. Uz zahladnjenje kiša će u gorju prelaziti u susnježicu i snijeg, a ponegdje ga može biti i u središnjim predjelima.

Ponajprije na Jadranu mogući su pljuskovi praćeni grmljavinom koji u Dalmaciji lokalno mogu biti izraženiji. Popodne prestanak oborine i sa zapada postupno razvedravanje, a do večeri kiše će još biti u Dalmaciji. U unutrašnjosti će zapuhati umjeren i jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar, na Jadranu bura s olujnim udarima, a na jugu Dalmacije veći dio dana umjereno jugo. Najviša dnevna temperatura od 7 do 13, u gorju mjestimice niža, a na Jadranu od 12 do 18 °C.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije