Naslovnica Vijesti Svijet

'Hitno potražite sklonište, prijete nam balističke rakete'

U prosincu su testirali sirenu za nuklearnu opasnost prvi puta nakon kraja Hladnog rata
13. siječnja 2018. u 20:45 1 komentara 1697 prikaza
Hawaii Honolulu
Foto: Thinkstock

Ovo nije vježba - pisalo je u poruci koja je na mobitele poslana stanovnicima Havaja gdje ih se upozoravalo na opasnost od udara balističkih raketa. 

Balistička raketa Sjeverne Koreje južnokorejska procjena 'Sjevernokorejska raketa imala doseg od 13.000 km, mogla je stići do Washingtona'

Kasnije je otkriveno da se radi o lažnom alarmu, no nije trebalo dugo da dođe do panike među stanovnicima kojima je, između ostalog, poručeno da 'hitno potraže sklonište'.

Policijska uprava Honolulua u priopćenju je navela kako je upozorenje o napadu raketama poslano greškom te da 'nema prijetnje državi Havaji'. Služba zadužena za slanje takvih poruka prvu je obavijest poslala ujutro u osam sati i sedam minuta po lokalnom vremenu, javlja BBC.

U prosincu su testirali sirenu za nuklearnu opasnost prvi puta nakon kraja Hladnog rata, a sve ovo dolazi nakon sve većih prijetnji nuklearnim raketama koje dolaze iz Sjeverne Koreje. Upravo su Havaji najbliža američka država Sjevernoj Koreji.

Pogledajte i galeriju: Ako nas pogodi treći svjetski rat, 10 najmoćnijih zemalja imat će ključnu ulogu!

Hawaii Honolulu
1 / 12
Ako nas pogodi treći svjetski rat, 10 najmoćnijih zemalja imat će ključnu ulogu!
Sjeverna Koreja SAZVANO VIJEĆE SIGURNOSTI Sjeverna Koreja: 'Raketa može doseći SAD, postali smo nuklearna država' Sjeverna Koreja, Kim Jong-Un NAPETI ODNOSI Sjeverna Koreja otkrila Rusima kada će njihovi projektili moći doseći SAD Sjeverna Koreja, Kim Jong-Un Naoružanje Sjeverna Koreja objavila fotografije plana nove balističke rakete
  • Tihi:

    Zašto se to radi ; zna se pametni to odrade ne zato jer im je stalo do sigurnosti naroda ljudi nego iz čiste psihološke Američke propagande . Eto vidite tu S.Koreju kakva je prijeti vam morate živjeti u strahu !