Naslovnica Vijesti Svijet

Sjeverna Koreja otkrila Rusima kada će njihovi projektili moći doseći SAD

Proteklih tjedana Sjeverna Koreja lansirala je dvije rakete iznad Japana i provela šesti nuklearni pokus
10. listopada 2017. u 13:20 4 komentara 2678 prikaza
Sjeverna Koreja, Kim Jong-Un
Foto: Reuters/Pixsell

Sjevernokorejsko vodstvo poručilo je ruskim zastupnicima da posjeduje balistički projektil s dosegom 3000 kilometara koji će nakon modernizacije moći dosegnuti američki teritorij, objavila je agencija Interfax u utorak. 

Kim Jong-un i Kim Yo-jong “Nuklearna sestra” Kim Yo-jong ušla u politbiro i nadgledat će razvoj raketa

Interfax citira Antona Morozova, zastupnika i člana odbora za međunarodne odnose donjeg doma parlamenta koji je boravio u Pjongjangu od 2. do 6. listopada.

Sjeverna Koreja želi povećati doseg svojih balističkih projektila na 9000 kilometara, prenosi Agencija Morozovljevu izjavu. "Nije se govorilo o krajnjem roku (za rješavanje te zadaće)", kazao je Morozov.

Sjevernokorejski vođa Kim Jong Un kazao je prije dva dana kako je njegovo nuklearno oružje "moćno sredstvo odvraćanja" koje jamči zaštitu sjevernokorejskog suvereniteta.

Sjeverna Koreja, Kim Jong-Un
1 / 3
Kim Jong Un

U govoru na sastanku moćnog centralnog komiteta vladajuće Radničke stranke u subotu, Kim je kazao kako je sjevernokorejsko nuklearno oružje "moćno sredstvo odvraćanja koje snažno štiti mir i sigurnost Korejskog poluotoka i sjeveroistočne Azije" od "nuklearnih prijetnji američkih imperijalista".

Proteklih tjedana Sjeverna Koreja lansirala je dvije rakete iznad Japana i provela šesti nuklearni pokus te je moguće da brzo napreduje prema razvoju rakete opremljene nuklearnog glavom koja može dosegnuti američko tlo.

Na sastanku je svoju sestru Kim Yo Jong (28) postavio za članicu moćnog politbiroa, tijela koje donosi odluke pod njegovim predsjedanjem.

Sjeverna Koreja Može dosegnuti SAD Sjeverna Koreja ne odustaje, priprema testiranje projektila dugog dometa Kim Jong-un BRITANSKO IZVJEŠĆE: 'Rat između S. Koreje i SAD-a se približava, pitanje je samo tko će ga isprovocirati' Donald Trump ODGOVOR SAD-A Objavili rat S. Koreji?! To je apsurdno
VISERA
EU FONDOVI
Inovacije: Radimo na razvoju robota koji će mnoge poštedjeti zamornog pretipkavanja podataka
  • Marvin:

    Ako Tramp pusti Kima s njegovim raketama u ameriku mogle bi tu i tamo nesto i dohvatiti .

  • Avatar Foton
    Foton:

    Mozdi bi netko trebao reci Kimu kad bi americke rakete mogle stici do njega. Za 5,6 minuta.