Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
južnokorejska procjena

'Sjevernokorejska raketa imala doseg od 13.000 km, mogla je stići do Washingtona'

Balistička raketa Sjeverne Koreje
Foto: Reuters
1/8
01.12.2017.
u 14:32

Raketa je letjela 950 kilometara na visini od 4475 kilometara.

Zadnja raketa koju je testirala Sjeverna Koreja imala je doseg od 13 tisuća kilometara, procijenila je južnokorejska vlada. Najnovija interkontinentalna balistička raketa (ICBM) stoga je mogla stići do Washingtona, kao što i tvrde sjevernokorejske vlasti, objavilo je ministarstvo obrane u Seoulu. 

Nedugo nakon lansiranja u srijedu američki su stručnjaci došli do slične brojke. Raketa je letjela 950 kilometara na visini od 4475 kilometara. Pjongjang je objavio da ona može nositi nuklearnu glavu i pogoditi bilo koju točku na američkom teritoriju. 

Iako tvrdi da je lansiranje vjerojatno bilo "uspješno", južnokorejska vlada sumnja da su sve tvrdnje Sjevera točne. 

"Vlada ne misli da je zadnji sjevernokorejski test demonstrirao puni kapacitet ICBM-a", poput preciznog sustava upravljanja. Sjedinjene Države su nakon testa u srijedu pozvale na snažnije sankcije protiv Sjeverne Koreje koje uključuju zaustavljanje trgovine naftom i diplomatski embargo. 

Pogledajte video: Nuklearne prijetnje Sjeverne Koreje

Komentara 5

WE
westsouth
15:54 01.12.2017.

na visini od 4400 km???????

MX
Mister X
14:59 01.12.2017.

Sjevernokorejska raketa imala doseg od 13.000 km, mogla je stići do Washingtona' kako to da baš uvijek isti su na meti od S. Koreje.. Da nije zbog zadnjeg rata kad su ubili Kad je izgnulo ono koliko 4 ili 88 miljjuna korejanaca ( Zvisi čije podtke se gleda i kome se više vjeruje . Znate koliko su koknuli indijanaca ? Koga briga -to nisu bili ljudi ! ILI ? Kao to da nije Moskva , kakp to da nije Peking ili bilo tko drugi na meti cilj ???? samo je Amerika ta jadnica koju ne voli niko do sad milion neprijatelja ima -od terorista i onih koji ju moraju voljeti zbog saveza da ih puno ne zeza !!!

BL
Blomberg
12:56 03.12.2017.

Pa sve takove rakete mogu se unistiti jos za vrijeme leta, a i sve te jake zemlje imaju takove sustave. Osim ako ne leti brzinom svjetlosti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije