Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 27
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jačanje granice EU

'Specijalci pod ratnom spremom čuvat će Bugarsku od migranata'

Bugarska, NATO
Foto: Reuters/PIXSELL
1/4
18.08.2017.
u 10:43

97.000 migranata stiglo je u Italiju ove godine sredozemnom rutom koja je postala glavni pravac nakon zatvaranja balkanske rute

Da bi se zaštitila od ilegalnih migranata, Bugarska najavljuje da će pojačati granicu s Turskom, a jedna od mjera bit će i pojačano slanje vojnika pod punom ratnom spremom.

– Da bismo dodatno zaštitili svoje granice, ubuduće ćemo pojačati nazočnost vojske – kazao je u razgovoru za Die Welt bugarski ministar obrane Krasimir Karakačanov. Bugarsko-turska granica bit će podijeljena u pet zona.

– U svaku tu zonu poslat ćemo po jednu naoružanu jedinicu i svaka će nadzirati svoje područje. Tu ćemo poslati i visokospecijalizirane borbene trupe. Ukupan broj vojnika trebao bi biti oko 600 – kazao je ministar Karakačanov.

Bugarski ministar kritizirao je Europsku uniju što još nije uspjela pod kontrolu staviti sredozemnu migrantsku rutu.

– Ne smijemo dopustiti da ilegalni migranti i dalje masovno pristižu u Europu. Trebalo bi u Italiju i Grčku poslati vojnike NATO-a ili EU koji će, ako treba, i uz upotrebu oružja štititi vanjske granice Europske unije – predlaže bugarski ministar obrane Krasimir Karakačanov.

Talijanski ministar vanjskih poslova Angelino Alfano neki se dan požalio da se Italija osjeća “izdanom i ostavljenom na cjedilu” od EU u krizi s migrantima.

 

 

Komentara 4

LU
lunar777
11:18 18.08.2017.

Bravo Bugari!

JI
jimpx131
11:46 18.08.2017.

E kad bi i naši tako...

DU
Deleted user
14:15 18.08.2017.

Italija se osjeća napuštenom hahaha tako im i treba neka joj njene izbjeglice to im je za Libiju koji su uništili. Sada neka ima izbjegli preplave zemlju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije