Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DOBRA EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA

Šostar o ublažavanju mjera: 'Ne smijemo si dozvoliti nikakav kiks'

Na Zagrebačkom velesajmu započelo cijepljenje obrtnika i njihovih zaposlenika
Foto: Zeljko Hladika/PIXSELL
1/2
24.05.2021.
u 13:24

Usprkos tome što se ovog tjedna očekuje isporuka rekordnih količina cjepiva, ne razmišlja se o tome da se organizira cijepljenje bez prethodne najave.

Ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar Zvonimir Šostar komentirao je za HRT epidemiološku situaciju u Zagrebu. 

- U Gradu Zagrebu situacija je bitno bolja, mi smo i prije četiri tjedna najavili da nam se na testiranjima pokazuje da su pozitivni na sve višim tzv. ciklusima, što znači da epidemija polako jenjava. Međutim, nije još vrijeme za opuštanje, rekao je Zvonimir Šostar i dodao je kako je u Zagrebu najveća procijepljenost u zemlji.

- Današnji podaci kazuju da smo procijepili 40,7 posto onih koji mogu primiti cjepivo. Jedanaest je posto cijepljeno i s drugom dozom. Oko 380 tisuća doza smo distribuirali. Radimo punom parom, rekao je dr. Šostar.

Usprkos tome što se ovog tjedna očekuje isporuka rekordnih količina cjepiva, ne razmišlja se o tome da se organizira cijepljenje bez prethodne najave.

- Zagreb je prevelika urbana sredina, da ne bismo dobili kaos i gužve, nedaj Bože se stvore nova žarišta i da se povećavaju brojevi. Moramo paziti. Ako odete na Velesajam, vidjet ćete da ljudi zaista dolaze u svojim terminima, da nema nikakvih gužvi, izjavio je Šostar naglasivši kako dnevno na Velesajmu bude procijepljeno oko 4 500 ljudi.

Dr. Šostar je stava kako bi bilo vrijeme da se razmisli o ublažavanju mjera, ukoliko se nastave ovi pozitivni trendovi.

- Mislim da na tom tragu razmišlja i nacionalni stožer, a to je da se popuštaju mjere koje se tiču događanja na otvorenome, prije svega kuturnih i gospodarskih događanja. Pritom moramo biti jako pažljivi jer mi smo ipak turistička zemlja. Dobar dio proračuna ovisi o turizmu i ne smijemo si dozvoliti nikakav kiks. Sad čekamo da vidimo hoće li nas neke države EU-a staviti u zelenu zonu, a mislim da polako dolazi to vrijeme, rekao je Šostar za HRT. 

VIDEO: Čudesni Francuz gotovo je nevidljiv i 'razgovara' s pilotom

Ključne riječi

Komentara 1

NN
novo nenormalni
15:35 24.05.2021.

živio šoštar, živio božinović, živio stožer

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije