Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Sloković: 'Ako računa na Sanaderovu mirovinu, država će se naplatiti tek za 100 godina'

Na pitanje hoće li se država uopće uspjeti naplatiti s obzirom na činjenicu da je Sanaderu blokirana imovina, Sloković je rekla kako je to nemoguće.
13. studenoga 2020. u 20:40 19 komentara 3687 prikaza
Zagreb: Nastavljeno suđenje Milanu Bandiću i drugima za aferu Agram
Foto: Robert Anic/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/5

Odvjetnica Jadranka Sloković rekla je da je bivši premijer Ivo Sanader razočaran presudom, a naročito visinom kazne. Ipak, dodala je i kako ga presuda i ne iznenađuje s obzirom na sve što je proživio na ovom sudu.

PRESUDA SANADERU Sloković: 'Iznenađeni smo visinom kazne'; HDZ: 'Otklanjamo kolektivnu odgovornost, žalit ćemo se!'

- Rekao je da moramo uložiti žalbu i idemo dalje sa žalbenim postupkom, rekla je Sloković u Dnevniku N1.

Na pitanje hoće li se država uopće uspjeti naplatiti s obzirom na činjenicu da je Sanaderu blokirana imovina, Sloković je rekla kako je to nemoguće. 

- U slučaju Planinska oduzima se protupravno stečena imovinska korist, oko 15 milijuna kuna, a u ovom predmetu se oduzima imovinska korist, tj. ono što je stekao, a za što prema stavu suda nema porijekla. Smatramo da se u najmanju ruku dva puta oduzima ista imovina, u onom kao protupravna, a u ovom kao višak koji nije mogao opravdati, a koliko znam, taj iznos u cijelosti je nemoguće naplatiti jer nema toliko blokiranih sredstava. Jedino ako država računa na njegovu mirovinu kroz sljedećih sto godina, ako toliko poživi, rekla je. 

Sloković je istaknula da je pravomoćna presuda u slučaju Planinska bila otprilike u travnju prošle godine i, koliko zna, dosad nije pokrenut postupak oduzimanja imovinske koristi

Ivo Sanader iznio obranu na slučaju u aferi Fimi media OBRAZLOŽILA PRESUDU SANADERU Sutkinja: 'Nije mu bilo dovoljno, bio je nezasitan na štetu svih građana Hrvatske'

Što se tiče žalbi, Sloković ističe da postoji povreda konfrontacijskog načela. 

- Imamo žalbenih razloga koji će se temeljiti na ponovljenom kaznenom postupku i na tome kako je suđeno. Tvrdimo da postoji povreda konfrontacijskog načela u odnosu na neke iskaze jer smatramo da su određeni iskazi nekonfrontirani, a sutkinja je donijela presudu temeljem njih. Žalba će se temeljiti i na činjenici da je ova kazna daleko prestroga s obzirom na činjenicu da je utvrđeno da je Ivo Sanader prema stavu suda pribavio protupravnu imovinsku korist od 250.000 kuna, za razliku od ranijeg postupka gdje je izrečena gotovo ista presuda za imovinsku korist od preko 15 milijuna kuna. Osim toga, ako mu se stavlja na teret protupravna korist za HDZ i taj iznos je gotovo prepolovljen, HDZ treba vratiti oko 14, a tamo se radilo o 31 milijun kuna, i to je velika razlika. Kazna je gotovo ista, zaključila je. 

VIDEO: Sanader je osuđen na osam godina, njemu i obitelji oduzima se protupravno stečena imovina

ogorčena glumica
Marijana Mikulić: Moj sin ne govori, ne gleda u oči i ne odaziva se na svoje ime, a terapija počinje tek za 6- 9 mjeseci
TIDAL
Glazba i zabava
Jeste li ikada čuli za TIDAL? Istražili smo sve što morate o njemu znati
  • joshua:

    Koliko sam shvatila, sud računa i na imovinu obitelji., a na tim računima je vjerojatno dovoljno novca. Iz onih par epizoda s Petrom i njezinim dečkom koji rasipaju naš novac u New Yorku smo shvatili kako to funkcionira.

  • anemijodezerterija:

    U obzir dolazi i Jandrokovićeva imovina, obzirom da je tijekom inkriminiranog razdoblja isti bio Plenkovićev izvanbračni istospolni partner.

  • uvijekje:

    banda kraddezeovska