Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 84
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
o nesreći u italiji

Sindikat vozača: Takvo što moralo se kad-tad dogoditi

bus
Foto: Facebook
03.05.2014.
u 18:02

Darko Tours otprije je u sindikatu poznat kao problematičan prijevoznik

– Svaka osoba koja ima bilo kakve veze s prometom bilo tereta ili putnika u RH znala je da se takvo što mora kad-tad dogoditi, jedino se nije moglo znati kada će se to dogoditi, gdje će se dogoditi i koliko će biti žrtava – poručili su u subotu iz Sindikata hrvatskih vozača u povodu tragične prometne nesreće u Italiji u kojoj je preminuo Matijas Grbavac (27), više je osoba ozlijeđeno, a životi svih 70 putnika bili su ugroženi.

“Vezano uz tragični događaj, naša pozornost usmjerena je na prijevoznika Darko Tours u vlasništvu gospodina Darka Štiha. Radi se o problematičnom prijevozniku, što potvrđuju i prijave nadležnim institucijama te njihovi odgovori u kojima potvrđuju da su ustanovili razna nezakonita postupanja, između ostalog i zapošljavanje vozača koji su zaposleni kod drugog poslodavca, a za vrijeme obaveznog odmora obavljali su poslove prijevoza putnika upravo u Darko Toursu”, stoji u priopćenju sindikata.

Istaknuli su i dao je stanje vozača u Hrvatskoj alarmantno već dulje vrijeme, prvenstveno zbog načina obračuna plaća vozača koji se zasniva na postotku od realizacije. Samim time vozači su prisiljeni raditi što više kako bi nešto zaradili. Napominju i da se gotovo nigdje ne poštuju zakoni koji strogo propisuju koliko vozač smije raditi i koliko se mora odmarati. Darko Štih u subotu nije želio komentirati informacije iz Sindikata hrvatskih vozača.

– Na osnovi neslužbenih informacija, sumnja da se i u trenutku te tragične prometne nezgode radilo o angažiranju vozača koji je zaposlen kod drugog poslodavca, a ne u Darko Toursu, stoga inzistiramo na tome da se angažiraju sve institucije kako bi se otkrila pozadina te teške prometne nezgode – rekao je predsjednik sindikata Miljenko Gočin.

>> 'Svi smo plakali. Bilo nam je strašno gledati je shrvanu od boli!'

Komentara 14

CH
chemica
18:23 03.05.2014.

Znači, krivac za nesreću je država koja po tko zna koji put, do vlastitih zakona drži koliko je crnog pod noktom. Ako već nisu podešeni da raznorazni cehovi maksimalno zarade uz najmanju moguću razinu kontrole i odgovornosti, onda pak imamo savršene zakone koji se ne poštuju. Kao u ovom slučaju. Sve je normirano do savršenstva, ali kada inspekcije ne kažnjavaju kršenje zakona, onda imamo ovakav mali prljavi balkanski svinjac. S mrtvima. Pravna država ne postoji. Moraš biti teška naivčina pa da ikome vjeruješ u ovoj dolini suza. Ovisi o nečijem poštenju hoće li raditi po pravilima struke ili ćeš njegovu neodgovornost platiti glavom. Kao ovaj nesretni mladi čovjek.

AS
alma.smojver
19:33 03.05.2014.

Problematičan je prijevoznik, u redu. Ali, opet nitko ne spominje da je najvjerojatnije umoran vozač poslan u noćnu vožnju. Kolika je šansa da se desi tako nešto veća noću, ptice na grani znaju. Tržište treba urediti kako kod prijevoznika, tako i kod agencija. Ovako licemjerni komentari o brizi za goste doista budu iritantni. Onome kome je stalo do gosta, taj ga pošalje da spava po noći u hotelu, a ne u autobusu. A da ne pričam što to znači vozaču... mnogo sam puta sjedila kao vodič u noćnoj vožnji uz vozača i trudila se pričati i održati ga budnim. Jer kad padne mrak, bus utihne a auto cesta monotona da monotonija ne može biti, mogućnosti za nesreću su sve samo ne male.

CI
Cipifrend
19:30 03.05.2014.

Pitajte Minovskog koliko mu ljudi rade.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije