Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sletio s autoceste

Hrvatski autobus prevrnuo se u Italiji, preminuo mladić koji je putovao s djevojkom

Foto: Polizia Stradale di Altedo
1/4
01.05.2014.
u 13:10

U autobusu u kojem je bilo 76 putnika, ozbiljnije je ozlijeđeno još dvoje ljudi, a ostali su prošli s modricama

Nesretni M. G. (27) nije preživio prevrtanje turističkog autobusa na kat putničke agencije Alga Travel, koji je u noći sa srijede na četvrtak oko tri sata sletio s autoceste A13 Bologna-Padova između Ferrare i Alteda u Italiji.  M.G. na putovanje se uputio s djevojkom iz Rijeke.

U autobusu u kojem je bilo 76 putnika, ozbiljnije je ozlijeđeno još dvoje ljudi, a ostali su prošli s modricama. Hrvatski turisti na putu za Rim smješteni su u više okolnih bolnica, a predstavnici Alga Travela s većinom su telefonom razgovarali već tijekom jučerašnjeg jutra. Jedini bez ikakve ozlijede je vozač.

- Strašno nam je žao zbog tragedije koja se dogodila. Stradali mladić bio je naš vjerni gost i često je putovao s nama... - kazao nam je potreseni direktor Alga travela Tomislav Mijić, koji je odmah krenuo za Italiju.  

- Bio je s Pelješca, obitelj je obaviještena... Preostalo dvoje ozlijeđenih putnika već sutra bi trebali biti pušteni iz bolnice... Svi su naši putnici, inače, smješteni po bolnicama iako nisu ozlijeđeni. Poslali smo dva autobusa po njih i već danas će biti kod svojih kuća. O samoj nesreći ne znam detalje i nemam objašnjenje što se moglo dogoditi. U autobusu su s našim turistima bila dva vozača i vodič, autobus je novi, među najboljim u toj klasi što se kod nas može dobiti, a svi su putnici bili osigurani... - kazuje T. Mijić, koji bi u Italiju trebao stići najkasnije do 15 sati.

Kola hitne pomoći odvodila je ranjenike s mjesta nesreće do 7,30 sati.

>> Na staroj karlovačkoj autobus naletio na pješaka

Komentara 21

Avatar Jozo Mafijozo
Jozo Mafijozo
14:07 01.05.2014.

Tužba svakog putnika koji je sklopio ugovor sa Alga travel agencijom jer nisu osigurali putnike i putovanje te su unajmili autobus na dva kata koji nije tehnički adekvatan za prijevoz na toj relaciji i nagibima ceste. Obzirom da u životu nisam upoznao pokvarenijeg i škrtijeg entiteta (ne mogu ga nazvat čovijek) g. Tomislav Mijić ovaj proces ide putem g. Horvatinčića kada je neopreznom vožnjom jahte i proseravanjem ljubavnici ugasio dva nedužna života! Sve za profit i novce živio kapitalizam.

AS
alma.smojver
14:51 01.05.2014.

Nije problem u double deckeru, iako je takav bus katastrofa. Problem je u noćnoj vožnji.

Avatar Trpimir
Trpimir
11:34 01.05.2014.

Bus na dva kata je bio.. Jadan mladi covjek. R.I.P.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije