Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dobro se oporavlja

Šibenski sokolarski centar: Suri orao teško ranjen puškom kod Drniša ponovno će letjeti

05.10.2016., Dubrava kod Sibenika - Ranjeni suri orao koji je jucer propucan vatrenim oruzjem u okolici Drnisa, donesen u Sokolarski centar u Dubravi kod Sibenika uspjesno se oporavlja. Emilio Mendjusic i njegov tim brinu se o zasticenoj vrsti suroga orla
Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell
1/4
06.10.2016.
u 06:00

Iz Sokolarskog centra još jednom su upozorili na neodgovornu uporabu oružja i na opasnost da bi orlovi mogli nestati nastavi li se neodgovorno ponašanje pojedinaca

Suri orao kojeg je kod Drniša hicem iz vatrenog oružja ranio zasad nepoznati počinitelj operiran je u veterinarskoj ambulanti More i oporavlja se u Sokolarskom centru u Dubravi kod Šibenika.

Kako doznajemo, riječ je o jednom od surih orlova starom osam mjeseci, kojih su na području Šibensko-kninske županije samo dva para.

Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell

Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL

Ranjenu pticu pronašli su lovci u blizini Drniša. Emilio Menđušić iz Sokolarskog centra objasnio je da je ranjeni orao na rehabilitaciji te da bi se nakon potpunog oporavka trebao vratiti u prirodu. – Orao na oba krila ima frakturu, ozljede su teške i očekujemo težak i relativno dugačak oporavak.

Šipke koje su mu postavljene nakon nekog vremena bit će uklonjene i nadamo se potpunom oporavku – kazao je Menđušić. Iz Sokolarskog centra još jednom su upozorili na neodgovornu uporabu oružja i na opasnost da bi orlovi mogli nestati nastavi li se neodgovorno ponašanje pojedinaca.

>> 5 supersposobnosti životinja o kojima ljudi samo sanjaju

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije