Naslovnica Vijesti Hrvatska

Šefu iz Hrvatskih voda odmor za 34.000 kn na račun Grada

Suoptuženi
 Siniša Širac s obitelji je u hotelu Novi Resort ljetovao sedam dana
17. prosinca 2012. u 20:50 17 komentara 485 prikaza
'12.06.2012., Zagreb - U sredisnjcii HDZ-a na Trgu zrtava fasizma odrzava se predsjednistvo HDZ-a na kojem ce se odlucivati o sudbini Jadranke Kosor  na mjestu saborske predsjednice kluba HDZ-a. Dolaz
Foto: 'Davor Puklavec/PIXSELL'
Pogledajte galeriju 1/3

Protiv gradonačelnika Novog Vinodolskog Olega Butkovića, inače predsjednika HDZ-a Primorsko-goranske županije i člana Predsjedništva HDZ-a, USKOK je podignuo optužnicu kojom ga tereti za zloporabu položaja gradonačelnika i pogodovanje Siniši Šircu, zamjeniku direktora Hrvatskih voda. Širac je optužen da je Butkovića poticao na tu zloporabu. Obojica bi se, potvrdi li se optužnica na koju je Butkovićeva obrana poslala odgovor kojim ju pokušava opovrgnuti tvrdeći da nema ni namjere ni sudjelovanja Butkovića u kaznenom djelu, naći pred vijećem jednog od uskočkih sudaca riječkog Županijskog suda koje će raspletati slučaj još jednoga HDZ-ova dužnosnika.

>> Oleg Butković novi je predsjednik primorsko-goranskog HDZ-a

Gostu se svidjelo

Prema optužnici, Butković je u kolovozu 2009. godine Širca i njegovu obitelj počastio sedmodnevnim smještajem u hotelu Novi Resort, za što je iz gradske blagajne plaćeno 34 tisuće kuna. Širac je, kao i drugi gospodarstvenici i uglednici, politički ili poslovno povezani s Gradom, bio pozvan na novljansku turističku manifestaciju Ružica Vinodola, a gradska je vlast odlučila gostima platiti trodnevni boravak. No, Širac je u Novi došao s obitelji i boravak produljio na tjedan dana, a hotelski račun za smještaj koji se, tvrde tužitelji, pretvorio u obiteljsko ljetovanje plaćen je iz gradske blagajne sa svim drugim računima koji su gradskom odjelu za financije ispostavljeni. Navodno su iznos podebljali iznosi raznih usluga koje si je obitelj u hotelu priuštila.

Širac zasad o optužbama ne želi govoriti poručujući da je u ovoj fazi postupka za to prerano. Odgovor na optužnicu uputio je sudu i obećao da će, kad bude vrijeme, o cijelom slučaju i svojoj ulozi obavijestiti javnost – kad bude, ako bude, ovakva optužnica opstala.

Optuženi gradonačelnik Butković rekao je jučer da će svoju nedužnost dokazati na sudu. Tvrdi da je riječ o podmetanju i političko-gospodarsko-medijskom ratu s ciljem da ga se diskreditira na izborima. Uvjeren je da će na izborima pobijediti, a podršku ima i od vrha stranke.

Glavni svjedoci

– Ovo je politička optužnica i nastavak obračuna s HDZ-om preko uspješnih lokalnih dužnosnika – kazao je napominjući da je prije nekoliko dana podignuta i optužnica protiv njegova stranačkoga kolege, gradonačelnika Crikvenice Damira Rukavine. Podmeću mu, uvjeren je, iz SDP-a, čija ga je gradska vijećnica prijavila, a vodeći ljudi Novi Resorta su glavni svjedoci protiv njega zbog svog interesa kako bi se zaustavio stečaj koji je pokrenuo zbog dugova te hotelske tvrtke Gradu.

SPAR
Alternativa
Šećer i debljina: Kako staviti unos šećera pod kontrolu, a i dalje fino jesti
  • lovacluka:

    Bajiću, zašto ovaj slučaj nisi procesuirao 2009. nego sada? Taj lokalni SDP momku samo rade dobar PR. Pročitao sam negdje da je mladi gradonačelnik dobio 72.5% glasova u prvom krugu, a valjda je onda nešto napravio dobrog za svoje mjesto.

  • alean100:

    A ja mislio da je ovaj Butković jedan od rijetkih poštenijih mlađih pripadnika HDZ-a. Ako je ovo istina, baš me razočarao. Izgleda da stvarno nema smisla da se ova stranka i dalje bori za politički prostor u državi. A para i ovako više nema.

  • autoritet:

    Još jedno političko smještanje Mladena Bajića.