Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Izbori 2020

'Šefovi HDZ-a i SDP-a, puno ste mi zla nanijeli, pogodit ću tamo gdje vas boli'

– Gospodo, staviste teške verige mom narodu. Nametnuste mu jaram nedostižnog referenduma tako da njegov glas ne može doprijeti do vaših zakona; zavrnuste mu ruke protuhrvatskim civilnim društvom koje financirate... – poručuje Škoro.
02. srpnja 2020. u 10:29 327 komentara 11293 prikaza
Miroslav Škoro
Foto: Facebook screenshot
Pogledajte galeriju 1/3

Predsjednik Domovinskog pokreta Miroslav Škoro putem društvenih mreža poslao je videoporuku liderima HDZ-a i SDP-a. Poručio je kako dolazi pomrsiti im planove. Tekst obraćanja pročitajte u nastavku.

Zagreb: Čelnik Domovinskog pokreta Miroslav Škoro družio se s građanima Mario Radić: 'Za pregovore poslije izbora pripremili smo pet scenarija'

"Draga gospodo, politički lideri HDZ-a i SDP-a, imam jednu lošu vijest za vas: Dolazim vam pokvariti planove. Hoću, vjerujte mi. Bit ću kao mali David koji je pobijedio bahatog i nepobjedivog Golijata i to s pomno odabranih pet kamenčića. Baš kao David svojom praćkom, pogodit ću i ja točno tamo gdje vas boli.

Što se tiče mene osobno, puno ste mi zala učinili ovih dana. No, ja vam to zapravo opraštam, jer znam da je to vaš limit, i jer nisam ovdje da bih se bavio sobom. Ali, ima grijeha koji vam ne mogu i neću oprostiti. Gospodo, staviste teške verige mom narodu. Nametnuste mu jaram nedostižnog referenduma tako da njegov glas ne može doprijeti do vaših zakona; zavrnuste mu ruke protuhrvatskim civilnim društvom koje financirate; zavezaste mu oči antihrvatskom kulturom; naočigled svem narodu silujete i ponižavate Domovinski rat, heroje naše žive i mrtve, a prezreste i odbaciste našu raseljenu i izvandomovinsku Hrvatsku, to tkivo naše istog bića. To ne mogu i neću oprostiti. Premda sam tek mali David pred bahatim Golijatom, s pet probranih kamenčića pogodit ću gdje najviše boli.

 

Stoga, evo prvog kamenčića: dovodim i vraćam narod na političku scenu. Učinit ću da referendumske inicijative građana budi realno dostupne. Tražit ćemo da se i zakon i ustav promijene, pa će biti potrebno svega 150.000 potpisa, a rok će biti mjesec dana. Mora biti moguće da narod kaže što ima za reći, kako bi preduhitrio i spriječio vaše spletke. Ta, narod je jedini siguran čuvar Hrvatske.

Zato slijedi drugi kamenčić: izborit ću se za svetost Domovinskog rata tako što on mora biti uzdignut na najsvetije mjesto u Hrvatskoj povijesti. Istina o Domovinskom ratu, ljepota i sjaj te pobjede, mora prštati iz svih hrvatskih institucija, medija, obrazovanja, kulture, javnog i društvenog života uopće. Istina i ljepota Domovinskog rata ima potencijal oduševiti naše klince i našu mladost da im bude trajna inspiracija u motiv u stvaranju Hrvatske. I Hrvatska mora po tome biti prepoznatljiva. Bez toga koalicije sa mnom nema.

IZBORI 2020. Troškovi kampanje: Škori i SDP-u donirale su novac tvrtke koje su primile državnu pomoć

Trećim kamenčićem poručujem vam da Srbija mora platiti odštetu državi hrvatskoj. Bez ratne oštete nema ni istine ni pravde. A istina se mora znati i ponavljati: Srbija je bila agresor, Srbija je regrutirala i slala vojsku na Hrvatsku, u Srbiju su odvođeni naši branitelji u koncentracijske logore. Srbija je razorila naše gradove, tvornice, crkve, i sijala strah, i nanijela materijalnu štetu, i opljačkala nas. Samo istinom možemo graditi budućnost i dobrosusjedske odnose.

Pa, evo četvrtog kamenčića – dovest ću jedan jaki svjetski lobi –HRVATSKU DIJASPORU. A vi se bojite dijaspore jer je sposobna i poštena. Vratit ćemo njihovo domoljublje, znanje, sposobnost, i dokazanost u svijetu. To je zapravo najveći potencijal Hrvatske. Oni će pomrsiti vaše spletke koje baštinite još iz komunističkih vremena.

VEČERNJI TV Maras: Spriječit ćemo najcrnju koaliciju koja se sprema Hrvatskoj. Peternel: Podržavate notornog komunističkog diktatora

A peti kamenčić Davidov bit će promjena izbornog sustava. To će biti hitac koji će najdublje prodrijeti u vaše tkivo, i to će biti osveta iznutra. Ta, vi i u svojim strankama zaobilazite one plemenite i dobre, jer oni ne mogu doći do pozicija moći ako vam se ne poklone. Preferencijalno glasovanje će dovesti prave ljude i to će biti vaš kraj, i počet će novo vrijeme.

U našu Hrvatsku vratit će se ponos i dostojanstvo, a onda i poštenje, te će potom početi pritjecati novac i dobre investicije, i počet će povratak naših mladih koji odoše za boljim životom. Znam da niste na mene računali; da se ne uklapam u vaše obrasce, i da vas moj dolazak uznemirava. Ali, ništa je to koliko dugo i snažno vi uznemiravate nas... i zapamtite, ovo ne radim iz nikakvog interesa, nego zato što svoje volim!“ poručio je Miroslav Škoro.

Video - Sučeljavanje - Maras: Spriječit ćemo najcrnju koaliciju koja se sprema Hrvatskoj. Peternel: Podržavate notornog komunističkog diktatora

Boris Rogoznica
REKAO DA JE NE POZNAJE
Boris konačno progovorio o aferi: 'Žao mi je što sam povrijedio najmilije'
Najljepše destinacije za zaljubljene u Zagrebu i okolici
Grad s milijun srca
Nadomak ruke: Najljepše destinacije za zaljubljene u Zagrebu i okolici
  • Brandfackel:

    U nedjelju crvenoj aždaji zadajemo prvi ozbiljniji udarac, drito u glavu, između očiju...

  • K0mentar:

    HDZ=SDP OD ISTE ZLE MAJCICE PARTIJE!

  • sambo:

    Ja bih još dodao i da, osim Plenkovića i Bernardića koji NE smiju biti premijeri čak i pod cijenu novih izbora, HDZ u Slavoniji i njihovo vodstvo je najzaslužnije za ovakvo stanje u Slavoniji i da moraju otići pod svaku ... prikaži još! cijenu, prvenstveno Anušić i ekipa...