Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Optuženi supružnici

SDP: Nisu samo Benići, krivi su i svi oni koji su prikrivali kriminal

gradac
Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
24.08.2014.
u 12:24

Hermina Benić sa suprogom Ivanom optužena je da je od 26. lipn ja 2009. do kraja 2012. iz karlovačke knjižnice pronevjerila milijun i pol kuna

Javit će nam se naš odvjetnik – poručuje nam Hermina Benić, koja je sa suprugom Ivanom optužena da je od 26. lipnja 2009. do kraja 2012. godine pronevjerila milijun i pol kuna Gradske knjižnice “Ivan Goran Kovačić”.

Posao preko žice

Supružnici iz mjesnog odbora Gradac lani su se našli usred skandala kada su unutrašnjom revizijom ustanovljene financijske nepravilnosti u knjižnici, gdje je je Benić radila kao knjigovotkinja.

Dobila je otkaz, a potom je ravnateljica Frida Bišćan na sjednici Gradskog vijeća, kada je iznosila pred vijećnike izvješće o radu, spomenula da je H. Benić, koja je sa suprugom bila članica HDZ-a, zaposlila temeljem anonimne telefonske preporuke, a da je po ispisu broja ustanovila kako je nazvana iz Ureda gradonačelnika.

No, nije prepoznala sugovornika s druge starne žice. Slučaj su raspetljavale institucije, da bi sada Državno odvjetništvo podignulo optužnicu ustanovivši kako je godinama prebacivala novac iz knjižnice na svoj tekući i žiro-račun, a potom proslijedila na račune Dobrovoljnog vatrogasnog društva Gradac i Mjesnog odbora Gradac i da je podizala sa svojih računa novac u gotovini, a da bi sve to prekrila krivotvorila bi poslovnu dokumentaciju.

I. Benić je kao čelnik MO-a i DVD-a ispisivao virmane za plaćanje temeljem kojih je Hermina navodno podizala novac. Kao šlag na kraju je se tereti da je suprugu krivotvorila potvrdu o školovanju.

– Iznenađeni smo što su se pod optužbom našli samo Benići. Očekujemo njezino proširenje, ako ne zbog počinjenja kriminala, tada zbog prikrivanja – kaže predsjednik Gradske organizacije SDP-a Žarko Latković i dodaje kako je očigledno da kontrola tvrtki i ustanova ne funkcionira.

‘Vrijeme neka kaže svoje’

Gradonačelnik Damir Jelić ističe da je pročelnica Upravnog odjela za proračun i financije Grada Lidija Malović prva posumnjala u nepravilnosti i reagirala.– O svemu ostalom neka vrijeme pokaže svoje. Nisam sklon ikoga optužiti prije završetka procesa, kao niti utjecati na rad institucija – poručuje Jelić (HDZ).

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije