Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Sabor izmijenio Zakon o subvencioniranju stambenih kredita

Definira se iznos subvencija i za nove kredite iznosit će između 30 i 51 posto mjesečnog obroka ili anuiteta, a rok za subvencioniranje stambenih kredita produljuje se s četiri na pet godina.
29. lipnja 2018. u 14:44 4 komentara 943 prikaza
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Hrvatski sabor izmijenio je u petak Zakona o subvencioniranju stambenih kredita, kojim se definira trogodišnji program subvencioniranja stanogradnje, a u Vladi smatraju kako je ujedno riječ i o dobroj demografskoj mjeri.

Gordan Jandroković Sa 72 glasa za Nakon burne rasprave Sabor donio Zakon o arhivima

Zakonskim bi se izmjenama trebao osigurati nastavak te mjere tijekom predstojećeg trogodišnjeg razdoblja, a prema prijedlogu, raspodjela subvencija ovisit će o indeksu razvijenosti grada ili općine u kojoj se nalazi stan ili kuća, čime se želi dati dodatni poticaj za kupnju stanova u manje razvijenim područjima.

Definira se iznos subvencija i za nove kredite iznosit će između 30 i 51 posto mjesečnog obroka ili anuiteta, a rok za subvencioniranje stambenih kredita produljuje se s četiri na pet godina.

Ovim izmjenama produžuje se rok subvencioniranja kredita za svako novorođeno dijete kao demografski usmjerena mjera te kada podnositelj zahtjeva ili član njegova obiteljskog domaćinstva ima utvrđen invaliditet veći od 50 posto tjelesnog oštećenja. U 2017. bilo je osigurano za tu mjeru 17,5 milijuna kuna, za 2018. godinu predviđeno je 42 milijuna kuna, a za iduće dvije godine 35 milijuna kuna, što je značajno proračunsko izdvajanje.

Hrvatski Sabor Adriana Prlić Bi li Sabor radio 
lošije da zastupnike biramo lutrijom? Sabor CEROVAC NEMOĆAN Zastupnici suglasni: U Hrvatsku se uvozi škart roba i hrana loše kvalitete
A1
BRZINA JE VRLINA
3 razloga zašto je 5G tehnologija bitna za budućnost gaminga
  • kold:

    Bolja bi mjera bila da se po Slavoniji Lici Dalmaciji stvore uvjeti za otvaranje radni mjesta tko će subvencionirati te kredite porezni obveznici a što uraditi kad više ne bude dovoljno onih koji pune proračun.

  • marijaqwer:

    Subvencije za gradnju novih stanova dok se cijela naselja prazne , a skoro pola kuća prazno je totalni promašaj.

  • marsovka:

    Što će oni koji rade na određeno , pa ne mogu dobit stambeni kredit, nepravedan zakon i napravljen za pojedince kpji uglavnom rade u državnim službama na neodređeno, a mi s i ostali će mo im još sufinancirat kredit.Štromaru SRAMOTA.