Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dobra demografska mjera
Povratak na članak

Sabor izmijenio Zakon o subvencioniranju stambenih kredita

Definira se iznos subvencija i za nove kredite iznosit će između 30 i 51 posto mjesečnog obroka ili anuiteta, a rok za subvencioniranje stambenih kredita produljuje se s četiri na pet godina.

Komentari 4

KO
kold
17:25 29.06.2018.

Bolja bi mjera bila da se po Slavoniji Lici Dalmaciji stvore uvjeti za otvaranje radni mjesta tko će subvencionirati te kredite porezni obveznici a što uraditi kad više ne bude dovoljno onih koji pune proračun.

VL
MA
marijaqwer
19:35 29.06.2018.

Subvencije za gradnju novih stanova dok se cijela naselja prazne , a skoro pola kuća prazno je totalni promašaj.

VL
MA
marsovka
15:55 29.06.2018.

Što će oni koji rade na određeno , pa ne mogu dobit stambeni kredit, nepravedan zakon i napravljen za pojedince kpji uglavnom rade u državnim službama na neodređeno, a mi s i ostali će mo im još sufinancirat kredit.Štromaru SRAMOTA.

VL
DU
Deleted user
12:02 30.06.2018.

Na stranu sad što se krediti subvencioniraju svima bez ikakvog kriterija. Da bismo ne tak davno izvukli subvencionirani kredit trebalo je priložiti i fakultetske diplome i rodne listove za veći broj djece i braniteljske potvrde, što više kriterija si zadovoljio,, te veće povlastice, pa je ovo sad ajmo reći stavljanje u nepravedni položaj nas koji još te kredite otplaćujemo. Al ajde, možda budu djeca nas kaj smo nakon rata dobivali te kredite također koristila ove subvencije ako stvarno odluče ostati u Hrvatskoj, pa ok. Recimo da je to mjera za ostanak u Hrvatskoj, samo kaj nikad nitko ne bu evaluiral njenu uspješnost, jer se budu promijenile vlade, ministri, a da se i ne promijene, to bi podrazumijevalo interakciju više ministarstava, pa od toga niš. ---------No stoji ovo kaj veli @marijaqwer. U rudarstvu, ili upravljanju odlagalištima otpada napr. postoji pravilo da prije nego načneš nedirnuti komad zemlje, saniraš iza sebe prostor na kojem napuštaš eksploataciju ( razvaljeni hrbat brijega na kojem nitko više ne vadi kamen, znači da netko krši i prirodu i pisane zakone!). Razmem da se naselja mijenjaju, sele, da se izmještaju centri gradova, no bilo bi civilizirano po sličnom principu napraviti reda iza sebe. Po nekom nedostajućem propisu o saniranju urbanog uneređenja, subvencionirani krediti bi trebali preferirati sanaciju umjesto novogradnje. Tko gradi novu zgradu, nek ima obavezu jednu staru sanirati. Ili srušiti barem.Tako nešto. Jbg, opet intedisciplinarna stvar...

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.