Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POSLJEDICE INVAZIJE

Ruski avion koji je prevozio protjerane diplomate morao je ići uokolo zbog zabrane, pogledajte rutu

Foto: FlightRadar24
1/7
19.04.2022.
u 08:32

Grčka je objavila 6. travnja kako protjeruje 12 članova ruskog veleposlanstva iz Atene, a dan prije njih Španjolska je objavila da protjeruje 25 članova diplomatskog osoblja ruskog veleposlanstva u Madridu

Ruski avion koji je bio poslan iz Moskve po protjerane članove diplomatskog osoblja ruskog veleposlanstva iz Španjolske i Grčke bio je prisiljen letjeti obilaznom rutom dugom čak 5000 kilometara zbog zabrane letova u Europskoj uniji, pokazali su podaci koje je objavila stranica FlightRadar24.

– Španjolska i Grčka napravile su iznimku za avion koji je ušao u njihov zračni prostor, ali zbog drugih zemalja koje su uvele zabranu leta za ruske avione morao je ići uokolo. Duljina leta bila je 15.163 km, što je nešto manje od trenutačno najdužeg leta na svijetu između Singapura i New Yorka – navodi FlightRadar24.

 

Grčka je objavila 6. travnja kako protjeruje 12 članova ruskog veleposlanstva iz Atene, a dan prije njih Španjolska je objavila da protjeruje 25 članova diplomatskog osoblja ruskog veleposlanstva u Madridu. Podsjećamo, Hrvatska je isto među zemljama koje su protjerale zaposlenike ruskog veleposlanstva u Zagrebu. Čak 24 zaposlenika ruskog veleposlanstva u Zagrebu morat će napustiti zemlju sve do 25. travnja.

Europska unija uvela je krajem veljače zabranu leta zbog ruske invazije na Ukrajinu.

Pratite OVDJE što se događa u Ukrajini

VIDEO: Moskva tvrdi da ima gotovo potpunu kontrolu nad Mariupoljem: Navodno će zatvoriti grad i izdati "propusnice za kretanje"

 

 

 

 

Komentara 5

TM
trade_mark
08:54 19.04.2022.

to je uredu. trebali su ih preko afrike doma slat.

DC
DC
18:35 20.04.2022.

Avionsko gorivo im nije problem.

ER
erosaonogasvijeta
22:42 19.04.2022.

letio je preko turske.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije