Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PUSSY RIOT

Ruske pankerice ubile su koncentraciju kockastih

17.07.2018.
u 09:06

Prije šest godina u hramu Krista Spasitelja u Moskvi održale su punk-molitvu za uništenje Putina i rugale se ruskom patrijarhu Kirilu

Koja je od nesreća najviše naudila našim nogometašima u finalu: loš sudac, VAR, umor, ili možda članice ruskog punk-benda Pussy Riot koje su u 53. minuti upale na teren i nakratko prekinule utakmicu? Jer one su doslovce presjekle igru naših koji su početkom drugog poluvremena sakrili loptu Francuzima i gol je doista visio u zraku. Nekako od tog prekida lopta našim nogometašima postaje teška poput robijaške kugle: do tada se lijepila za noge kockastih, a od tada se počela lijepiti za kopačke protivnika. Uskoro su Francuzi zabili još dva pogotka i priča je bila gotova.

Pussy Riot nisu nepoznate: prije šest godina u moskovskom su hramu Krista Spasitelja izvele performans (punk-molitvu) za uništenje Putina. Popele su se na oltar i otpjevale pjesmu u kojoj su napale predsjednika, vladu i Rusku pravoslavnu crkvu – rugale su se patrijarhu Kirilu kako “vjeruje u Putina umjesto u Boga” i pogrdnim riječima zatražile nasilno rušenje vlade. Tri djevojke tada su uhićene, optužene za huliganizam i proglašene krivima. Marija Aliokina, Nadežda Tolokonikova i Ekaterina Samucevič osuđene su na po dvije godine zatvora zbog toga što su “povrijedile osjećaje pravoslavnih vjernika i pokazale nedostatak poštovanja”.

Tada su zapadni mediji tvrdili kako je zatvor Putinova ideja, no Rusi su uvelike podržavali osuđujuću presudu: čak 44 posto nacije bilo je uvjereno u njihovu krivnju, a tek 17 posto mislilo je suprotno. Zanimljivo je tada reagirao premijer Medvedev koji je rekao da su članice skupine vrlo neugodne i da mu je mučno od njih, ali je ocijenio prestrogim zadržati ih u zatvoru. Nakon izlaska iz zatvora postale su toliko popularne da su se pojavile i u jednoj epizodi “Kuće od karata”. U fokusu su ponovno 2014., u olimpijskom Sočiju htjele su održati performans, ali su ih pripadnici kozačke milicije brutalno isprebijali i to pred kamerama. Tukli su ih specijalnim kratkim bičevima i prskali suzavcem u lice. Svojim najnovijim potezom, tvrde, željele su skrenuti pozornost na ukrajinskog filmaša Olega Sencova, osuđenog na 20 godina zatvora zbog terorizma i trgovine oružjem. No usput su učinile i štetu našima, ubili im koncentraciju i teško da bi ubuduće mogle biti baš popularne Hrvatskoj.

1/25
Ključne riječi

Komentara 12

LU
Lujo123
11:27 17.07.2018.

siguran sam kak se bu ovim lezbama zameril ovaj performans - zna gospodin Putin kak tu njihovu napaljenost najbolje liječi svjež sibirski zrak i bijeli medvjedi! Lezbe vidimo se za par godina - ko živ, ko mrtav!

DU
Deleted user
14:59 17.07.2018.

Najveći uspeh u istoriji sprskog fudbala: komšije im postali vizeprvaci sveta! Ha, ha, ha, Janezu Jovaski, jel te to muči?

RA
ranko75
10:53 20.07.2018.

2 tjedna zatvora i 3 godine zabrane posjecivanja sportskih dogadjaja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije