Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
policija ih ispitivala

Članice Pussy Riota pritvorene pa puštene u Sočiju

Pussy Riot
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
18.02.2014.
u 15:35

Protiv njih nisu podignute nikakve kaznene prijave, a pušteno je još 7 osoba koje su uz njih bile pritvorene

Dvije članice grupe Pussy Riot koje je policija danas pritvorila u Sočiju puštene su, javljaju svjetski mediji. Protiv njih nisu podignute nikakve kaznene prijave, a pušteno je još 7 osoba koje su uz njih bile pritvorene. Tamošnja policija izvijestila je da su ih ispitivali zbog povezanosti s krađom u jednom hotelu u kojem su odsjele.

Podsjetimo, dvije članice ruske punk skupine Pussy Riot Marija Aljohina i Nadežda Tolokonikova danas su pritvorene u Sočiju, gdje se trenutnu održavaju Zimske olimpijske igre, rekao je ranije aktivist za ljudska prava Semjon Simonov, koji je ustvrdio da je u to vrijeme bio s njima.

Simonov je ustvrdio da su Aljohina i Tolokonikova osumnjičene za krađu, te da je policija pritvorila još nekoliko aktivista.

Aljohina je bila rekla da su zatvorene pod sumnjom za počinjenje zločina, no nije navela detalje.

Aljohina i Tolokonikva su provele dvije godine u zatvoru zbog huliganizma, to jest održavanja prosvjednog koncerta protiv ruskog predsjednika Vladimira Putina u moskovskoj katedrali. Puštene su u prosincu. Nedavno su posjetile SAD kako bi sudjelovale u koncertu Amnesty Internationala.

>> Opet zajedno: Sastale se oslobođene članice Pussy Riota

>> Članica Pussy Riota: Prisilno su nas ginekološki pregledavali

Komentara 15

VE
verica2
15:18 18.02.2014.

Nije gotovo kad je gotovo! Ove neće sići s novinskih stranica još deset godina.

NE
neboiznadzagreba
12:13 18.02.2014.

Sibir predaleko, zaželjele se snijega, makar umjetnog, i eto ti sad !

Avatar Futuregzaktni
Futuregzaktni
15:43 18.02.2014.

Bojane Arezina, Ove dvije "krave" (da se prave krave ne uvrijede) vise nisu clanice Pussy Riot-a, jer su iste dobile nogar od ostalih clanova sastava, za vrijeme svog boravka u USA na instrukcijama. "Aljohina i Tolokonikva su provele dvije godinegodine u zatvoru zbog huliganizma, to jest održavanja prosvjednog koncerta protiv ruskog predsjednika Vladimira Putina u moskovskoj katedrali." Napisati da su gore napomenute "krave" odrzale prosvjedni koncert u moskovskoj katedrali, je vise nego licemjerno. Zanima me sto bi napisao da su na isti takav nacin, odrzale prosvjedni koncert u bazilici sv. Petra u Rimu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije