Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nezavisni zastupnik

Ronko nakon odlaska iz SDP-a: 'S Berom ovo je put bez povratka'

Zdravko Ronko
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
16.05.2018.
u 13:12

Neslužbeno se može čuti da bi Ronko od idućeg tjedna mogao postati dio kluba nezavisnih zastupnika koji planira okupiti još jedan bivši SDP-ovac Mirando Mrsić

Dojučerašnji zastupnik SDP-a Zdravko Ronko obrazložio danas novinarima u Saboru razloge svoje odluke da napusti stranku i potvrdio kako je spreman i podržati Vladu Andreja Plenkovića.

Na pitanje nije li pomalo neobično da jedan SDP-ovac obećava potporu Vladi koju trese afera Hotmail, Ronko je objasnio da je njegova jučerašnja izjava kako podrškom Plenkoviću želi onemogućiti veliku koaliciju rezultat ''spleta nespretnih okolnosti''. No potom je istu stvar ponovio u kamere.

– Jučer je bio splet nespretnih okolnosti, novinar mi je postavio pitanje hoću li podržati HDZ i Vladu. Ja sam zadnji u SDP-u koji bih dao potporu HDZ-u, oni su moji protivnici i tu nema pardona. Međutim, da bih osujetio plan koji Bernardić smišlja, da ode na izvanredne izbore ili redovne izbore i poslije toga koalira s HDZ-om, koji nema ni s kim drugim koalirati, u toj situaciji spreman sam podržati i crnog vraga, pa i HDZ, da ne dođe do izvanrednih izbora – rekao je Ronko.

Posebno je naglasio da mu je cilj ''spriječiti da se Bero opet uhljebi'', a zatim je obrazlagao i da svojim činom zapravo spašava SDP:

– Čujte, ja ću poduzeti sve da pokušam, ako je to uopće moguće, da se spasi SDP. Bernardiću nije bitno hoće li on imati 35, 34 ili 20 zastupnika, važno mu je da sutra, ako ništa drugo, bude Darinko Kosor, jer ovu stranku čeka sudbina HSLS-a, ako ste me dobro razumjeli. Pokušat ću sve jer SDP je moja stranka, ja sam za nju ginuo, sebe sam za nju davao i volim je. S Berom ovo je put bez povratka – uvjeren je Ronko.

Ponovio je i da je razlog zbog kojeg je napustio SDP ''urušavanje i razaranje stranke, što radi Bernardić sa svojom ekipom''. S Bernardićem se, kaže, nije čuo, ali je spreman razgovarati ako šef SDP-a to zatraži.

– Sa svakim mogu razgovarati ako to bude htio – poručio je Ronko. Potvrdio je i da je uvjet da se vrati u SDP odlazak Bernardića s čela stranke.

– Davor Bernadić mora otići u školu, mora pisati pripreme, mora predavati đacima u srednjoj školi da malo osjeti stvaran život, da osjeti kako je teško zarađivati kruh, a ne da stalno bude na ovim jaslama i pritom da bude destruktivan. Te svoje rušilačke nagone ne smije provoditi na našoj stranci jer tako liječi svoje nesposobnosti i frustracije – poručio je Ronko.

Na pitanje jesu li ga iz vladajuće koalicije kontaktirali i jesu li mu što nudili, odgovara kako se to nije dogodilo i kako on s njima nema što razgovarati.

– A to što će mi pakirati da sam ja sada prešao, ja imam takav status da mi to uopće nije sila – kazao je Ronko.

Neslužbeno se može čuti da bi Ronko od idućeg tjedna mogao postati dio kluba nezavisnih zastupnika koji planira okupiti još jedan bivši SDP-ovac Mirando Mrsić.

Komentara 15

Avatar majmunranko
majmunranko
13:37 16.05.2018.

Pobiše se drugovi između sebe, ko braća Hitler i Staljin 1939. Za sada su i Bero i Ronko antifašisti, a onaj koji izgubi postaje fašist.

MA
Marko1337
14:47 16.05.2018.

Nije lako Ronku pa ni jednom normalnom čovjeku doći među svoje i reći da podržava idiotarije, podlosti, sramotu svoje partije ili raznih mostova, zidova, glupo-pametnih i slične bagre

PR
prajdali100
16:07 16.05.2018.

Ronko radi što hoćeš ! Pričaj što hoćeš ! Neka bude volja tvoja !!!! Ali ne diraj nam Beru, nemoj ko Boga te molim.Nemoj ! On ima misiju i pusti ga da odradi posao.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije