Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 152
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OGLASIO SE I PRIJEVOZNIK

Riječanin šokiran ponašanjem vozača autobusa: 'Pokazao mi je srednji prst'

Čitatelj
16.03.2021.
u 17:42

U Autotroleju ističu da se nadaju da se ovakvi slučajevi neće ponavljati

Iznerviran neugodnostima koje je doživjeo u autobusu riječkog gradskog prijevoza, Josip Martinčić iz Rijeke na kraju vožnje požalio se vozaču, no umjesto civiliziranog odgovora dobio je - srednji prst. Šokiran ponašanjem vozača, ogorčeni putnik javio se redakciji Večernjeg lista i ispričao o drskosti kojoj je svjedočio na putu prema poslu.

- Naime, radi se o tome da sam krenuo na posao u Šoiće, ali kako živim na Krnjevu svoj put sam započeo sa autobusnom linijom 6. Autobus je kretao s Krnjeva u 11:32 prema centru, autobus je vozio normalno do stajališta Turnić gdje je ušlo nekoliko putnika, te među njima putnica bez karte. Vozač je to ignorirao i pustio istu bez karte, da bi zatim stanicu poslije ulazio mladić bez karte, te ga je vozač šestice zatražio kartu . On se oglušio i nastavio prema zadnjem kraju autobusa. Autobus je na stanici stajao oko 5 minuta, te je napokon putnik kupio kartu i nastavili smo putovanje - ispričao nam je Josip.

Na Fiumaru je autobus zbog toga stigao tek u 11:59, samo minutu ranije nego li kreće linija 10 s kojom Josip mora nastaviti put prema radnom mjestu. 

- Već ljutit kako kasnim na posao i autobus, upitao sam vozača zar je morao stajati toliko, a pustio je putnicu stanicu prije bez karte. Odgovorio je drsko "da moram i što sad?" Iznerviran svime odlučio sam slikati autobus kako bih poslao prigovor na vozača, ali kada sam uperio kameru u autobus vozač je pokazao srednji prst i počeo se smijati - tvrdi ogorčeni putnik iz Rijeke.

Prijevoznik osudio incident

Iz Autotroleja su nam potvrdili da su upoznati sa slučajem.

- Na razini Društva provesti postupak u skladu s našim internim aktima, te postupiti prema vozaču u skladu sa zaključcima samog postupka. Putniku se najskrenije ispričavamo zbog neprimjerenog ponašanja našeg vozača, te se nadamo kako je zaista riječ o iznimci, a ne pravilu, te kako se ovakvi slučajevi više neće ponavljati. Putnik nas je kontaktirao, te smo istom uputili i ispriku i odgovor - kazali su nam.

Ključne riječi

Komentara 9

Avatar FutureGohanII
FutureGohanII
18:29 16.03.2021.

Mislim vozač GRADSKOG priveznika građaninu je pokazao srednji prst... Vi koji preko toga prolazite, samo pitanje, odakle ste dotepenci?

MK
MKinkognito60
18:04 16.03.2021.

Neznam jeli zbog plaća ili odnosa prema radnicima, Riječko poduzeće očito nema dovoljno vozača. Na jednoj prigradskoj relaciji se može vidjeti već davno umirovljeni vozač za kojeg vjerujem kako nema zdrvstene uvjete. Ista relacija drugi vozač zaustavi bus izvan stajališta pa skoči popit piće neznam kakvo, takvo stajanje zna bit i duže od 5 minuta. Opet ista relacija autobus subotom i nedjeljemo znači reducirani red vožnje ali onda ga još dodatno reduciraju pa za jedan termin nema autobusa za slijedeći termin kasni dodatnih 20 minuta. Jednom sam uspio dobiti i kontrolora poslije silnog telefoniranja koji je se lijepo napričao sa vozačem uz obilje šala. Sada na autobuse bez klima ili sa klimama koje ne rade ako rade miris iz klime je takav da dokazuje kako nije očišćena otkad je postavljena. Srećom ja se ne vozim busom ali radi kukanja nekih mojih bližnjih potrudio sam se provjerit. Ah da karte nekad platiš i voziš se bez karte doduše uz popust 50% ali ima takvih sa 100% popustom.

VI
vidum
19:08 16.03.2021.

Opet Rijeka. Tako je i jedna Riječanka pokazivala. Ovaj vozač je po svemu sudeći njezin obožavatelj.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije