Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 120
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Osječki Google

Radnicima Žita odmor uz masažu i pjev ptica

pipunic (1)
Foto: Davor Javorović/Pixsell
1/4
07.01.2011.
u 07:45

Zaposlenici poduzetnika Marka Pipunića svaki će dan u tvrtki moći na relaksaciju

Zašto Osijek ne bi bio ravan Googleu – protupitanjem će o razlozima svojeg najnovijeg projekta, otvorenja E Rejuvenation centra u sklopu tvrtke, odgovoriti Marko Pipunić, vlasnik Žita, koje zapošljava više od 1000 radnika.

Od toga, kaže, ne očekuje više novca, nego zadovoljnije i sretnije djelatnike. Svi će oni, od prvog do posljednjeg, imati isti tretman.

Zaposlio 12 fizioterapeuta
U mekane kožne stolce na cijeli sat ili samo 35 minuta istodobno će u posebno uređenu dvoranu za tretmane moći sjesti njih dvadeset.

Dok će ih ugodan ženski glas voditi kroz opuštanje uz laganu glazbenu podlogu i cvrkut ptica, tijela radnika sve će dublje tonuti u naslonjače. Masažom od glave do pete, "istiskivat" će im se svakodnevni problemi. Istodobno će im miris ružina ili kakva drugog čaja dražiti nosnice. Tijekom radnog dana, umotani u bijele kućne ogrtače i s papučama na nogama, kroz "centar zdravlja i ljepote" proći će ukupno stotinu radnika osječkog "kralja žita".

O njima će se brinuti 12 novozaposlenih fizioterapeuta i viših fizioterapeuta pristiglih sa Zavoda za zapošljavanje koji su prethodno prošli dvomjesečnu edukaciju u Zagrebu.

– Oni koji rade pod većim stresom, donose odluke i imaju odgovornija radna mjesta, dolazit će češće tijekom radnoga tjedna u ovu dvoranu na opuštanje i uživanje. Tretman je za sve isti, kako za mojeg prvog čovjeka Iliju Nedića, tako i za onoga 152. – povjerio je Pipunić pomno izabranom krugu poslovnih prijatelja, među kojima su bili i nagrađeni menadžer godine Damir Skender, direktor Saponije, kao i vlasnik Werkosa Petar Velicki, pozivajući ih da se nakon videoprezentacije i na vlastitoj koži uvjere u izgovoreno.

Pipunićev E Rejuvenation centar prvi je takav u Hrvatskoj. Iskorak je to, kako navode u Žitu, prema jednoj novoj korporativnoj kulturi. Svjestan mogućih reakcija koje bi mogao izazvati zbog ulaganja "u kozmetiku" u vrijeme kriznih vremena i masovnog otpuštanja radnika, prvi poduzetnik Slavonije obranit će se stavom da je ovo investicija u vlastite ljude.

Najpoželjnija tvrtka
– To je mojim suradnicima prijeko potrebno. O ljudima se brinemo na drukčiji način, a ne odlascima na seminare i trodnevne edukacije na Bledu. Ovime ćemo poboljšati njihovo zdravlje, ljepotu, ma opće stanje zaposlenika – nastavlja svoju priču Pipunić, koji je i vrijeme otvorenja korporativnog E Rejuvenation centra podredio savjetima stručnjaka pa je crvenu vrpcu presjekao točno u 15 sati – zbog feng shuija.

O točnoj vrijednosti ove investicije ne želi govoriti. Rado će je usporediti s užitkom vožnje u poželjnom Ferrariju.

– Pa, ovo sigurno stoji kao jedan Ferrari, ali zadovoljstvo vožnje u njemu mogu osjetiti i drugi, a ne samo ja. Nadam se da će cilj biti ostvaren jer želimo biti najpoželjnija tvrtka u kojoj će svatko željeti raditi. Ako to i ostvarimo, bit ćemo prvaci – poručuje Pipunić, koji vjeruje da je ovo stil života, a "ne filozofija i demagogija".

Slaže se s njime i direktorica E Rejuvenation centra Biserka Puclin.

Za njih je to "životni servis koji obnavlja i pomlađuje život".

– Kada se koristimo prirodnom životnom energijom, naše se tijelo, organi, um i duh regeneriraju te pomlađuju. Program E Rejuvenation obnavlja i pomlađuje organizam iscrpljen ili oštećen pod utjecajem stresa, kao i zbog užurbanog stila života – govori B. Puclin, dodajući kako je E Rejuvenation jedinstvena kombinacija najboljih prirodnih i iscjeljujućih tretmana i usluga.

Komentara 10

MA
makso
08:25 07.01.2011.

Naravno, njegova firma, njegovo pravo da i u to ulaže, samo nek ne laže da će na to moći i onaj zadnji s kakve farme svinja, krava il s oranica šljakeri. Njima to, je li, ni ne treba, al i njihov novac je u tomu! Šminka, nego što. Što sad veličate nove oranica-farma poduzetnike, pa što je falilo PIK-ovima, IPK-ima, trebalo ih je samo malo reorganizirati, a ne razjebati da bi se, kao, dokazalo da ne valjaju. Pa što je Todorić napravio revolucionarno s PIK-om Vrbovec ili Beljem? Baš ništa, rade manje više isti ljudi k\'o i prije, samo s većom odgovornošću, a to je moglo, da je te odgovornosti, i bez Todorića, zar ne

RO
ropa
09:10 07.01.2011.

prvo su posredno učestvovali u pljački đakovštine, a sad su većinu toga pokupovali na trećem natječaju (25% runirane vrijednosti) nakon uspješno obavljenog posla, doista im je potrebna relaksacija, zavrijedili su, to ne osporavam

LE
leonheart3333
10:16 07.01.2011.

jeb** ti državu kad nama bosančina prodaje Ameriku tj. kako je raditi u Google-u :/. Da nije bilo rata, ne bi taj sišao s brda u Bosni, a kamoli Hrvatsku vidio....o preuzimanju firmi da ne govorim.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije