Naslovnica Vijesti Svijet

Putin o osumnjičenicima za trovanje Skripala: Znamo tko su oni, pronašli smo ih

Sergej (66) i Julija (33) Skripalj otrovani su u Salisburyju u ožujku.
12. rujna 2018. u 10:52 2 komentara 1233 prikaza
Osumnjičenici za trovanje Skripala
Foto: Reuters/PIXSELL

Dvojica osumnjičenih za trovanje bivšeg ruskog špijuna Sergeja Skripalja i njegove kćeri su civili i nisu kriminalci, izjavio je u srijedu ruski predsjednik Vladimir Putin dodavši kako Rusija zna njihov pravi identitet. 

britanska policija Ovo je dvojac koji je otrovao bivšeg ruskog špijuna Sergeja Skripala

Britanske vlasti identificirale su dvojicu muškaraca za koje vjeruju da su odgovorni za napad nervnim otrovom kao Aleksandra Petrova Ruslana Boširova, navodeći da se radi o časnicima ruske vojne obavještajne službe.

Govoreći na gospodarskom forumu u Vladivostoku, Putin je rekao da ih je njegova vlada pronašla, da je riječ o civilima te kako se nada da će se uskoro pojaviti i ispričati svoju priču.

Sergej (66) i Julija (33) Skripalj otrovani su u Salisburyju u ožujku.

Trovanje novičokom u Velikoj Britaniji ŠOK U BRITANIJI Preminula Britanka koja je otrovana novičokom, muškarac u kritičnom stanju

"Naravno da smo provjerili tko su ti ljudi. Znamo tko su oni, pronašli smo ih", rekao je Putin u Vladivostoku.

"Nadam se da će se pojaviti i sve ispričati. To bi bilo najbolje za sve. Tu nema ništa posebno, ništa kriminalno, uvjeravam vas. Uskoro ćemo vidjeti", ustvrdio je.

Britanski tužitelji optužili su prošli tjedan tu dvojicu Rusa za zavjeru s ciljem ubojstva Skripalja i njegove kćeri.

Izdan je europski uhidbeni nalog i policija je objavila njihove fotografije.

Sergej Skripal Novi slučaj Ponovno u Engleskoj: Dvije osobe kritično nakon trovanja novičokom

"Nećemo tražiti od Rusije njihovo izručenje jer ruski ustav ne dopušta izručenje svojih građana", rekla je prošli tjedan Sue Hemming iz britanskog tužiteljstva. 

Skripalj, bivši pukovnik ruske vojne obavještajne službe koji je izdao desetke agenata britanskoj vojnoj obavještajnoj službi MI6, i njegova kći Julija nađeni su bez svijesti na javnoj klupi u Salisburyju u Engleskoj 4. ožujka.

Britanija je odmah optužila Rusiju za trovanje i identificirala je otrov kao novičok - smrtonosnu skupinu nervnih otrova koje je razvila sovjetska vojska '70-ih i '80-ih godina. Rusija je opetovano zanijekala bilo kakvu umiješanost u taj napad.

Policajci istražuju mjesto gdje je bio automobil Sergeja Skripala OTROVANA NERVNIM OTROVOM Kći bivšeg ruskoga agenta: 'Cijela epizoda je pomalo zbunjujuća'

Neil Basu, šef britanske protuterorističke službe, rekao je da dvojica osumnjičenih, u dobi od oko 40 godina, putuju pod lažnim imenima, ali da imaju originalne ruske putovnice. 

Po njegovim riječima, tragovi kontaminacije novičokom otkriveni su u hotelskoj sobi u Londonu u kojoj su odsjeli. Izjavio je da su ti muškarci doputovali u Britaniju 2. ožujka i napustili zemlju dva dana kasnije, 4. ožujka.

ZDRAVI I U FORMI
Kako podići trčanje na višu razinu i pri tome se ne ozlijediti

A1 izdvaja za Vas

  • Avatar superhik74
    superhik74:

    Britancima je trebalo punih 6 mjeseci da izmisle "okrivljenike" za trovanje Skripala iako su unaprijed "znali" da su Rusi, a evo sada niti 7 dana kasnije optuzeni dvojac ce imati prilike izjasniti se tko su i sto su radili u Velikoj Britaniji.

  • sdpesticid:

    ni tajne službe više nisu što su bile. kakva aljkavost britanaca..