Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŠOK U BRITANIJI

Preminula Britanka koja je otrovana novičokom, muškarac u kritičnom stanju

Trovanje novičokom u Velikoj Britaniji
Foto: Reuters/Pixsell
1/5
08.07.2018.
u 23:15

Njezina obitelj obaviještena je i dobiva podršku od posebno osposobljenih službenika.

Žena koja je bila izložena nervnom agensu novičoku u Amesburyju umrla je u bolnici u nedjelju navečer. Policija je pokrenula istragu o ubojstvu, prenosi Guardian.

Policija je identificirala ženu kao Dawn Sturgess (44) iz Durringtona. Njezina obitelj obaviještena je i dobiva podršku od posebno osposobljenih službenika. Charlie Rowley, 45-godišnji muškarac koji je također bio izložen novičoku i dalje je u kritičnom stanju u bolnici.

– Ovo je šokantna i tragična vijest. Dawn iza sebe ostavlja svoju obitelj, uključujući i troje djece, a naše misli i molitve s njima su u ovoj iznimno teškoj situaciji, rekao je Neil Basu, šef britanske jedinice za nadzor protiv terorizma.

– Rowley, koji je obolio kad i Dawn, ostaje i dalje u bolnici u kritičnom stanju, a naše misli su s njim i njegovom obitelji. Ova užasna vijest samo nas je potaknula da budemo još odlučniji u namjeri da identificiramo i izvedemo pred lice pravde osobu ili osobe odgovorne za ono što mogu opisati samo kao pretjeran, bezobziran i barbarski čin, kaže Basu.

– Ja sam zaprepaštena i zapanjena smrću Dawn Sturgess, a moje misli i sućut idu njenoj obitelji – rekla je britanska premijerka Theresa May.

– Policija i sigurnosni dužnosnici hitno žele utvrditi činjenice ovog incidenta koji je sada okarakteriziran kao ubojstvo i kao takav se istražuje. Vlada pruža potpunu podršku lokalnoj zajednici koja se bavi ovom tragedijom.

Trovanje novičokom u Velikoj Britaniji
1/7
Ključne riječi

Komentara 38

DU
Deleted user
10:12 09.07.2018.

Dvoje britanskih špijuna koji su pokušali otrovati onog ruskog špijuna nisu se držali uspostava pasu se sami otrovali.

DU
Deleted user
03:04 09.07.2018.

Sad bi Britanci morali dosljedno sprovesti svoju vanjsku politiku, i odmah, još noćas, povući svoju nogometnu reprezentaciju iz Rusije.

MA
Marsijanac
05:25 09.07.2018.

Ovdje je nesto gadno prikriveno.......

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije