Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sirija

Putin: O azilu Basharu al-Assadu u Rusiji se ne raspravlja

sirija,bašar al-asad
Reuters/PIXSELL
07.03.2012.
u 17:57

Ruski predsjednik Vladimir Putin demantirao je nagađanja kako razmišlja o davanju azila Basharu al-Assadu.

Nagađanja o tome da Rusija razmišlja o davanju azila sirijskom predsjedniku Basharu al-Assadu ruski predsjednik Vladimir Putin demantirao je i izjavio da Rusija ne raspravlja o tome, javlja AP.

Rusija je do sada zauzimala stranu sirijskog predsjednika Al-Assada te je prilikom uvođenja UN-ovih sankcija toj zemlji optužila Zapad da potpiruje sukobe jer podupire sirijsku oporbu, a prošli je tjedan Putin kritizirao zapadne zemlje koje su odbile zatražiti od pobunjenika da se povuku iz okupiranih gradova.

Također, iz Rusije tvrde da ne žele dopustiti da se ponovi situacija koja se dogodila u Libiji, kada je NATO pomogao u svrgavanju diktatora Moamera Gadafija.

Nakon što su prošli mjesec povukle svoje veleposlanike iz Sirije, zapadne države odlučile su u potpunosti zatvoriti svoja veleposlanstva. Tako je Španjolska već zatvorila svoje veleposlanstvo, a francuski predsjednik Nicolas Sarkozy na summitu EU krajem prošlog tjedna najavio je da će i Francuska učiniti isto. Njihov će primjer slijediti i Velika Britanija, Kanada i SAD.

Sirijski promatrači iz organizacije za ljudska prava procjenjuju da je od početka nemira u ožujku 2011. godine poginulo oko 8500 ljudi, a većina žrtava su civili.

Komentara 6

JT
j.togo
18:56 07.03.2012.

Prvi.

JT
j.togo
18:57 07.03.2012.

A security operation in Homs reveals Mossad, CIA and Blackwater are involved in the military violence in this part of Syria, as over 700 Arab and Western gunmen and Israeli, American and European-made weapons were detained in Baba Amr district. PRIJEVOD (da se netko ne bi bunio): Sigurnosna operacija u Homsu je otkrila da su Mossad, CIA i Blackwater uključeni u vojno nasilje u ovom dijelu Sirije, obzirom da je više od 700 arapskih i zapadnih gunmen-a (ubojica/plaćenika) zatočeno a i oružje izraelske, američke i europske izrade zapljenjeno u Baba Amr (Homs) okrugu.

AA
aabbcc
22:54 07.03.2012.

hahaaa ______ Triba im je Putin za utjehu reci da ce Rusija raspravljati od davalju azila zapadnim liderima gospodji Merkel i njenom francuzu..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije