Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'imamo isti cilj'

Puljak uzeo zviždačicu Đerek za savjetnicu u Splitu, želi da uvede reda u gradsku imovinu

Puljak Đerek
Foto: Marin Tironi/Boris Scitar/PIXSELL
1/3
18.03.2022.
u 15:58

Ovaj angažman još je zanimljiviji kada se zna da je Đerek, ne tako davno, htjela biti pročelnica ureda za upravljanje gradskom imovinom u Zagrebu

Zviždačica Maja Đerek koja je u tvrtki Državne nekretnine, gdje je bila direktorica jednog od sektora, dobila otkaz nakon što je upozorila na "mutne poslove" koji su se događali s državnom imovinom ima novi posao. Postaje savjetnica za gradsku imovinu gradonačelnika Splita i predsjednika stranke Centar Ivice Puljka, a kako doznajemo, na novu poziciju stupa na snagu od idućeg tjedna. Đerek će biti jedina savjetnica splitskog gradonačelnika u Banovini, a u stranku koju Puljak vodi neće se uključivati.

- Ovo je stručna suradnja do koje je došlo kada smo vidjeli i shvatili da mi u Splitu imamo isti cilj i zalažemo se za iste stvari kao i Maja Đerek. A to je uvođenje reda. Kada smo došli na vlast u Splitu naslijedili smo brojne probleme pa tako i probleme i nered u stanju gradskih nekretnina. Imamo ugovore koji su istekli, ali oni koji su ih potpisali i dalje stoje u gradskim nekretnina, imamo korisnike nekretnina koji nikad ništa nisu plaćali, ima svega. Plan nam je izraditi registra gradskih nekretnina, istražiti stanje izraditi nove pravilnike, a Maja Đerek je baš za tu problematiku ekspert - kaže gradonačelnik Splita Ivica Puljak.

Maja Đerek kaže kako će se truditi da se u Splitu što prije vide rezultati i da će se novi registar napraviti na dobrobit svih građana Splita. 

- Imam iskustvo i znam poznam situaciju od prije jer sva imovine koja je bila u Splitu je došla u Državne nekretnine gdje sam ja radila tako da poznam koji su problem i što treba napraviti - kaže Đerek. Dodala je i kako poziva sve ostale jedinice lokalne samouprave koje žele zakonito upravljati da se jave Udruzi Pomak u kojoj je ona glavna tajnica i da se stvari krenu pomicati nabolje. 

VIDEO Zagreb: Zviždačica Maja Đerek dala je izjavu medijima ispred zgrade USKOK-a

Poručila je i kako njen savjetnički angažman u Splitu nije politička priča.

- Oni koje sam prokazala to će upravo tako htjeti prikazati, ali ne radi se o tome. Ja se želim iskazati u svojoj struci i želim napraviti promjene - kazala je Đerek.

Ovaj angažman još je zanimljiviji kada se zna da je Đerek, ne tako davno, htjela biti pročelnica ureda za upravljanje gradskom imovinom u Zagrebu. Javila se i na natječaj koji je gradska uprava na čelu s gradonačelnikom Tomislavom Tomaševićem raspisala i ušla u najuži krug. A onda je Tomašević odlučio, iz do sada nejasnih razloga, isti natječaj poništiti. Neslužbeno se tada moglo čuti da je razlog bio taj što se Đerek našla usred afere s Državnim nekretninama i nakon što je u javnost počela iznositi informacija što se sve u toj tvrtki događalo.

Hoće li Đerek u Splitu i po pitanju splitske gradske imovine uvesti reda biti će zanimljivo pratiti. Ono što se zna jest da je otkako je morala otići iz Državnih nekretnina javno obznanila niz nepravilnosti koje je ta tvrtka, prema njenim riječima, radila i tako gubila milijune kuna. Od toga da su zakupnici nezakonito davali poslovne prostore u podzakup i tako oni razrađivali umjesto tvrtke, kako se nisu dozvoljavala pečaćenja poslovnih prostora za koje se najam nije plaćao uredno...

Đerek je tvrdila i da je ministar Banožić od nje tražio stvari koje su bile izravno pogodovanje, da je isti ministar sam sebi birao stan i da su njene kolegice iz Državnih nekretnina za taj isti stan ministru birale peglu, jastučiće i ukrasno bilje. A kako je bila involvirana u dio procedure obnove zgrade u kojoj stanuje premijerov predstojnik ureda Zvonimir Frka Petešić tvrdila je i da je tu bilo pogodovanja.  

Komentara 28

AT
ATG
16:16 18.03.2022.

Kad je bio natječaj?

ZA
zarko815
16:08 18.03.2022.

Drugarica puljak uhljebila drugaricu zviždačicu, sve legalno bez natječaja

DU
Deleted user
16:31 18.03.2022.

populizam najgore vrste.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije