Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ne zna se zašto

Pucali na auto odvjetnika Pere Lozice, svjedoka u Fimi mediji

propucani smart (1)
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/3
06.07.2012.
u 14:03

Sreća u nesreći je što u pucnjavi nitko nije ozlijeđen, a policija će očevidom pokušati odgonetnuti razloge i počinitelja noćašnje pucnjave

Peri Lozici, zagrebačkom odvjetniku i jednom od svjedoka u slučaju Fimi media, u noći na petak izrešetan je automobil. Na smart parkiran na nogostupu pred kućom Pere Lozice u Ulici Jagodnjak najvjerojatnije je pucano iz pištolja s prigušivačem. Ispaljeno je više hitaca, a na vozilu je oštećena karoserija te su mu propucane gume. U pucnjavi srećom nitko nije ozlijeđen, a da nešto nije u redu s njegovim vozilom Lozica je primijetio u petak oko 11 sati. Tada je pozvao policiju, koja je uskoro blokirala cijelo područje tražeći korisne tragove.

Čuo prigušene hice

– Rano ujutro ulicom je prošao taksi koji je vozio vrlo sporo. Nekoliko minuta nakon toga čuo sam nekoliko hitaca. Nisu bili glasni, pa pretpostavljam da je pucano iz oružja s prigušivačem. Malo nakon toga ulicom su prošla još dva automobila također vozeći sporo – kazao je jedan od susjeda Pere Lozice.

Lozica, koji nije bio dostupan za komentar jer je, kako su rekli u njegovu odvjetničkom uredu, otišao na put u inozemstvo te ga neće biti desetak dana, kako neslužbeno doznajemo, dan prije događaja policiji je prijavio prijetnje. Tko i zbog čega mu prijeti, u policiji u interesu istrage ne žele reći ni riječi, no to će zasigurno biti jedan od tragova koji će se slijediti. Ne treba sumnjati da će policija pročešljati Lozičine privatne i poslovne odnose, a zanemariti ne bi smjela ni jednu činjenicu koja bode oči – Lozica je drugi svjedok u nekom od velikih korupcijskih postupaka koji je u manje od tjedan dana primio vatreno upozorenje. Prošli vikend bačena je bomba u dvorište kuće Drage Vidakovića, čovjeka koji je svjedočio na suđenju u slučaju Hypo, opisavši da je vidio Ivu Sanadera kako prima žutu kuvertu od Wolfganga Kulterera na parkiralištu Hypo banke u Klagenfurtu.

Bomba bačena u Vidakovićevo dvorište, srećom, nije eksplodirala, a policija je u toj istrazi zakopčana do grla. Lozica je pak saslušavan kao svjedok u istrazi u vezi s Fimi medijom, a na jesen bi trebao biti saslušan i na glavnoj raspravi. U svom iskazu u istrazi govorio je o kupnji Hrvatskog lista, u koju se uključio na inicijativu Ratka Mačeka, nekadašnjeg glasnogovornika Vlade i HDZ-a, a sada optuženika u Fimi mediji.

– U ožujku 2008. nazvao me moj prijatelj Ratko Maček te me je molio da kao odvjetnik u njegovo ime kupim udjele u društvu DOGMA PRESS d.o.o. Zadar. Oni su bili izdavači Hrvatskog lista, a tom prilikom Maček mi je rekao kako bi bilo dobro da društvo ne kupujem na svoje ime, nego na ime neke treće osobe. Također mi je rekao da će on snositi sve troškove te transakcije te da je već ranije dogovorena cijena za kupnju udjela u društvu DOGMI PRESS. Riječ je bila o 520.000 eura, a Maček bi kupio 80 posto u tom društvu. Kazao mi je i da u ugovoru treba biti navedena obveza da Ivica Marijačić ostane vlasnikom 20 posto udjela te da sljedeće četiri godine obavlja uredničke poslove u Hrvatskom listu. Pokušao sam Mačeku reći da je ta cijena previsoka, no on je kazao da je to već dogovoreno. Kazao mi je i da se ne brinem, već da mu napravim uslugu koju je tražio od mene ako mogu – iskazivao je Lozica u istrazi.

Obojica radila za Hypo

Ima li njegovo svjedočenje veze s propucavanjem njegova vozila ili motiv treba tražiti u Lozičinim poslovnim vezama ili pak privatnim odnosima, trebalo bi se ustanoviti istragom, tijekom koje će se zasigurno i malo bolje pretresti još jedna poveznica između njega i Vidakovića – osim što su svjedoci u korupcijskim postupcima koji se vode protiv bivšeg premijera, obojica su svojevremeno radila za Hypo banku.

Komentara 14

DU
Deleted user
07:17 07.07.2012.

za hrvatsko pravosude je jako vazno da nema zastarjevanja.nije vazno kad se kriminalni delikt pronade sud moze kazniti... naravno dok se politika ne umjesa pa prilagodi zakone svom djelovanju. HDZ je stvarno bila takva stranka... nju bih u povjest, samostalnst itd... i dan danas pokusavaju samo traziti konflikte i to izvangranicne... tko to treba danas? samo oni koji imaju neki privatni interes... Hrvatska sigurno ne...

DO
doktorica
07:24 07.07.2012.

tko se druži sa mafijom onda od nje i dobije....

TO
Toni50
23:37 06.07.2012.

kako uskoku i pomagačima; svakve ideje padnu na pamet a možda su i nevini ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije