Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dotegljen iz Italije

Prvi od tri tankera za norveški Utkilen na opremanju u Rijeci

škver
Arhiva VL
15.03.2010.
u 16:42

Riječani su potkraj prošle godine s norveškim brodarom dogovorili opremanje nedovršenih brodova.

Prvi od tri tankera norveškoga brodara “Utkilen Chemtrans” doteglili su danas remorkeri riječkoga Jadranskog pomorskoga servisa u opremnu luku riječkoga “3. maja”. U roku osam mjeseci od trenutka kada im brodar dostavi tehničku dokumentaciju, tanker bi trebao biti gotov.

Riječ je o brodu nosivosti 9500 tona, koji je, kao i preostala dva, ostao nedovršen u talijanskom brodogradilištu koje je propalo nedaleko od Venecije. Završetak radova na brodovima, koji su u različitim stupnjevima dovršenosti, Riječani su ugovorili potkraj prošle godine, a riječ je o poslu vrijednom 33 milijuna eura. Plaćanje je dogovoreno u mjesečnim obrocima, za svaku fazu odrađena posla, što je u kroničnoj besparici riječkog škvera iznimno važno.

Drugi tanker trebao bi stići za dva-tri tjedna, a za treći se još ne zna. Na njemu ima najviše posla jer su Talijani, prije nego što je brodogradilište propalo, napravili samo trup.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije