Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
intervencija

Provalili vrata pa otkrili da ne gori stan nego ručak

vatrogasci (1)
Davor Javorovic/PIXSELL
05.10.2012.
u 15:45

Susjede je uplašio dim pa su pozvali pomoć. Vlasnik je ostavio lončić na štednjaku i izašao iz stana

Spremni i u punoj opremi, profesionalni su se vatrogasci s četiri vozila “sletjeli” ujutro pred stan u Bosutskoj 15 u Osijeku. Susjedi su ih digli na noge u 9 sati ujutro. I sve to zbog, ispostavilo se nešto poslije, zagorenog ručka.

Intervencija od 18 minuta

– Suklja dim iz stana! – javili su uznemireni susjedi. Vatrogasci su morali provaliti vrata jer u stanu nije bilo nikoga. Probijali su se kroz gusti dim. Izvor požara brzo su otkrili – bio je to ručak koji se krčkao na štednjaku.

– Zagorjelo je jelo, zato se toliko dimilo. Srećom, ništa se drugo nije zapalilo. Stradao je samo lončić – otkrivaju nam u JPVP-u grada Osijeka. Vlasnik je, dodaju, stavio posudu na upaljeni štednjak i izašao van. Vatreni dečki na terenu su se zadržali 18 minuta. Za to su vrijeme otvorili prozore i prozračili stan od dima.

– Otišli su prije nego što se vlasnik vratio, tako da ne znamo kako je reagirao kada je stigao u stan. Policija ga je ostala čekati – pričaju nam u postrojbi.

Drugi put u mjesec dana osječki su vatrogasci izjurili na teren zbog zagorenog ručka. Dim je 4. rujna uplašio i stanare osječke Industrijske četvrti. Istoga trena devetorica vatrogasaca s dvama vozilima dojurila su na teren.

Sličan slučaj i u rujnu

Kad su pozvonili na vrata, zatekli su iznenađene vlasnike koji su toga dana ostali bez ručka. – Mi moramo izaći kada nas pozovu, ako misle da negdje gori – objašnjavaju vatrogasci.

>> Vatrogasac u ronilačkom odijelu spasio mačića iz bunara

Ključne riječi

Komentara 1

OB
-obrisani-
16:02 05.10.2012.

nije li "šerpa" vodić na himalaji???????

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije