Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OD 21 FINALISTA

Proglašeni pobjednici jubilarnog 10. izbora za najbolji OPG Zlata vrijedan

Zagreb: Svečano proglašenje pobjednika izbora za najbolji OPG "Zlata vrijedan"
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
1/5
16.09.2023.
u 16:36

Najbolje je obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo ono Tatjane Lovrić Jovanović iz Komletinaca, koja ima farmu koza i proizvodi razne stopostotne kozje sireve

Vlasnica obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva Tatjana Lovrić Jovanović iz Komletinaca u Vukovarsko-srijemskoj županiji pobjednica je jubilarnog 10. izbora za najbolji OPG – Zlata vrijedan. Obitelj Lovrić Jovanović u svome selu ima farmu koza i proizvodi raznovrsne stopostotne kozje sireve, a vještinu u spajanju okusa Tatjana, inače po struci profesionalna vozačica, a privatno trofejna džudašica, usavršila je kozjim sirom s dodatkom naranče i limuna koji prije posluživanja prelije rastopljenom čokoladom. Ovaj desert njezina obitelj zove "Starkina energetska bomba".

I nije tu kraj njezinoj mašti pa Tatjana od kozjeg sira pravi i – čvarke. Ta je inovativna suha grickalica od začinjenog sira, proizvedena na prirodan način upotrebom vjetra i dima, OPG-u priskrbila prepoznatljivost i zbog ideje i zbog okusa. U Zagreb, u kojem je u petak uvečer održana svečana završnica, Tatjana je došla sa suprugom Željkom, s kojim ima petero djece.

Zagreb: Svečano proglašenje pobjednika izbora za najbolji OPG "Zlata vrijedan"
1/81

Drugo je mjesto osvojio Ranch4me vlasnika Antonija Mehića iz zaleđa Vodica. Ova marljiva obitelj na svome ranču, na koji se doselila iz grada, ima krave, ovce i kokoši, a od kravljeg mlijeka proizvodi jogurte i sireve raznih okusa. Nagradu su preuzeli Antonijevi roditelji Ivana Šimac Mehić i Slaven Mehić. Supružnici Tamara Šabić i Dario Pocedulić, proizvođači certificirane varaždinske heljde i njezinih prerađevina iz Gornjeg Kućana, osvojili su treće mjesto na izboru.

POVEZANI ČLANCI:

Žiri je o troje prvoplasiranih birao između 21 finalista, odnosno po jednog predstavnika iz svake županije te Grada Zagreba. U kategoriji za mladu nadu natjecalo se troje mladih poljoprivrednika, a pobijedio je ratar Robert Ivić iz Brezika u Virovitičko-podravskoj županiji. Nagrada u novoj kategoriji izbora – Mliječni Oskar, u kojoj se natjecalo troje proizvođača mlijeka, pripala je OPG-u Latki iz Otočca. A čitatelji Večernjeg lista najviše su glasova dali uzgajivačima ljekovitog bilja s otoka Paga i proizvođačima prirodne kozmetike – OPG-u Anton Škunca iz Novalje.

Komentara 1

FR
FranjoTT
09:56 18.09.2023.

Bez pilića zbog salmonele, bez svinja zbog afričke kuge, bez domaćeg sjemena zbog GMO hrane, ali sa novim zakonom od 1.7 da stranci mogu kupovati poljoprivredna zemljišta i okrupnjivati ih. Najbolji OPG je PPD!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije