Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JUBILARNI 10. IZBOR

Zlata vrijedan: Tatjana Lovrić Jovanović vlasnica je najboljeg OPG-a

Zagreb: Svečano proglašenje pobjednika izbora za najbolji OPG "Zlata vrijedan"
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
1/57
15.09.2023.
u 22:48

U desetoj godini održavanja izbora za najbolji OPG uveli smo i novu kategoriju - mliječni Oskar – za kojeg se natjecalo troje proizvođača mlijeka

Najbolje obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo u Hrvatskoj je ono Tatjane Lovrić Jovanović iz Komletinaca u Vukovarsko-srijemskoj županiji, objavila je na noćašnjoj u Zagrebu održanoj svečanoj završnici izbora za najbolji OPG – Zlata vrijedan ministrica poljoprivrede Marija Vučković uručivši proizvođačima raznih vrsta kozjih sireva ček na 4000 eura.

Drugo je mjesto u ovogodišnjem jubilarnom 10. izboru pripalo OPG-u Ranch4me u vlasništvu Antonija Mehića iz zaleđa Vodica koji se bavi uzgojem krava, ovaca i kokoši te proizvodnjom kravljih sireva, jogurta i vrhnja. Da je obitelj Mehić osvojila 2700 eura obznanio je Danijel Vidiš, član uprave Spar Hrvatska, generalnog pokrovitelja izbora. Nagradu su preuzeli Antonijevi roditelji Ivana Šimac Mehić i Slaven Mehić.

Zagreb: Svečano proglašenje pobjednika izbora za najbolji OPG "Zlata vrijedan"
1/81

Odlukom žirija treću je nagradu, 1350 eura, osvojilo gospodarstvo Darija Pocedulića iz Gornjeg Kućana na kojem se proizvodi i prerađuje certificirana varaždinska heljda. Nagradu je supružnicima uručio Mario Sedmak, urednik Zabavnog programa HRT-a. Isti iznos osvojila je i mlada nada u poljoprivredi Robert Ivić. Da je ratar iz Brezika u Virovitičko-podravskoj županiji najbolja mlada nada u poljoprivredi doznali su uzvanici sinoćnjeg događanja nakon što je Andrea Dokmanović, direktorica regionalnog centra za gospodarstvo sjeverne Hrvatske poštanske banke otvorila zapečaćenu omotnicu i pročitala njegovo ime.

U jubilarnoj desetoj godini održavanja izbora za najbolji OPG uveli smo i novu kategoriju - mliječni Oskar – za kojeg se natjecalo troje proizvođača mlijeka. Oskara je osvojio OPG Latki iz Otočca kojemu je nagradu u iznosu od 2000 eura uručio Zdravko Tušek, državni tajnik u ministarstvu poljoprivrede. Birati su mogli i čitatelji Večernjaka, glasanjem za svoje favorite između ukupno 27 nominiranih, u tri kategorije. Ček na 700 eura pobjedniku u toj kategoriji, OPG-u Anton Škunca iz Novalje, uručio je glavni urednik Večernjeg lista Dražen Klarić. Svi su dobitnici osvojili i godišnju pretplatu na e - novine Večernjeg lista te poklon paket tvrtke Plantella.

POVEZANI ČLANCI:

O ovogodišnjim je pobjednicima odlučio žiri u kojem su bili Stjepan Blažević i Mirjana Žižić iz Večernjeg lista, Zdravko Tušek i Željka Gudelj Velaga iz Ministarstva poljoprivrede, Antun Vujić iz Agencije za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju,Vlatko Grgurić s Hrvatske radiotelevizije, Jan Marinac iz Hrvatske udruge mladih poljoprivrednika, Mladen Jakopović iz Hrvatske poljoprivredne komore te Anita Trojanović, pobjednica Zlata vrijedan za 2022. godinu.

Kroz noćašnji su program uzvanike izbora za najbolji OPG-Zlata vrijedan vodili Barbara Kolar i Duško Ćurlić, u glazbenom dijelu su nastupili Jelena Rozga, Marko Kutlić i Lea Dekleva, a kako je sve izgledalo, pogledajte u nedjelju 17. rujna u 16.40 na Drugom programu HTV-a.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije