Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Poslao i škrinjicu

Odlučio se za drugačiji životopis: 'Meni je mama uvijek govorila da sam njezino blago'

Kreativan životopis
Foto: Privatni album
1/3
03.03.2016.
u 11:38

Uz to na adresu tvrtke stigla je i škrinjica puna stvari poput licitarskog srca i privjesaka, a svaka je otkrivala nešto novo o kandidatu

Potražnja za poslom u Hrvatskoj popriličan je izazov, a HZZ trenutno broji oko 300.000 nezaposlenih.

Kandidat željan radnog mjesta copywritera u digitalnom marketingu osmislio je inovativniju metodu životopisa.

Naime, mladić je tvrtki poslao poruku ispisanu na spaljenom papiru: – Meni je mama uvijek govorila da sam njezino blago i neka ne dopustim nikome da me uvjeri da nisam i njegovo. Prosudite jesam li i vaše blago.

Foto: Robert Demo

Uz to na adresu im je stigla i škrinjica puna stvari poput licitarskog srca i privjesaka, a svaka je otkrivala nešto novo o kandidatu, što je dodatno i napisao.

Iako nekima neprimjeren, ovaj ručno napisan i kreativno osmišljen životopis svidio se poslodavcima, koji su ga ubrzo pozvali na razgovor. Sudeći prema opisu posla koji zahtijeva inovativne ideje, mladić bi mogao postati konkurent ostalim prijavljenima.

Pristižu loši životopisi

Poslodavci tvrde da na natječaje inače pristižu neadekvatni životopisi. Imaju gramatičke i pravopisne pogreške, nedovoljno ili previše informacija.

Savjetuju da prikaz svog poslovnog puta podijelite u kategorije i kronološki. Važno je istaknuti osobne podatke, radno iskustvo, obrazovanje i dodatne korisne vještine, a informacije ne bi trebale prelaziti dvije stranice.

U 2016. godini u Hrvatskoj su se zaposlile 11.992 osobe.

>> Čak 43% tražitelja posla 'prilagođava' informacije u životopisu

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije