Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 125
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Wikileaks

Princ iz Emirata tražio je od SAD-a da bombardiraju Al Jazeeru

Al Jazeera
DPA/PIXSELL
30.06.2017.
u 06:57

S Haasom je Bin Zayed podijelio i obavještajne podatke o stanju u Iraku, ali i predložio kako bi Washington trebao izvršiti pritisak na američke novinare.

Prema dokumentima koji su nedavno objavljeni na Wikileaksu, netrpeljivost ostatka arapskog svijeta prema Kataru i njihovoj medijskoj kući Al Jazeeri traje već godinama.

Objavljen je, naime, transkript razgovora između Mohammeda bin Zayeda Al-Nahyana, krunskog princa Ujedinjenih Arapskih Emirata, i američkog diplomata Richarda Haasa u kojemu princ od Amerikanaca traži da američki zrakoplovi bombardiraju sjedište Al Jazeere u Dohi. Ovaj, u najmanju ruku neobičan zahtjev iznesen je dva mjeseca prije pokretanja posljednjih velikih operacija američke vojske u Afganistanu. Ujedno, princ UAE objašnjavao je američkom diplomatu na koji način obuzdati bijes Arapa koji su oni osjećali prema zbivanjima u Afganistanu.

S Haasom je Bin Zayed podijelio i obavještajne podatke o stanju u Iraku, ali i predložio kako bi Washington trebao izvršiti pritisak na američke novinare.

– Oni ne bi trebali pisati o stradanjima civila na ovim područjima. To nije bitno. Ujedno predlažem da im se onemogući da prate vojne postrojbe na terenu. Ne moraju oni sve vidjeti ni znati – ustvrdio je krunski princ zemlje koja je danas, uz Saudijsku Arabiju, predvodnica u sankcijama koje su arapske zemlje uvele Kataru zbog pomaganja terorizmu.  

Komentara 2

BI
Bilstein
07:59 30.06.2017.

pa novinaru tu zadnju stavku "pomaganje terorizmu" si trebao staviti pod navodnicima i napisati "navodno pomaganje terorizmu". ili si i ti placen od tih saudijaca i njihovih saveznika. pa zna se ko pomaze terorizam. sav terorizam u svijetu cine sunitii i svi u ISIS-u su suniti.

MX
Mister X
13:03 05.07.2017.

Princ iz Emirata tražio je od SAD-a da bombardiraju Al Jazeeru, Princ nije Izrael da bi ameri morali biti i njima poslušnici !!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije