Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ultimatum Kataru

Kriza na vrhuncu: Imate rok od 10 dana, ugasite Al Jazeeru

Katar
Reuters/PIXSELL
23.06.2017.
u 12:06

Popis zahtjeva za okončanje velike krize u Perzijskom zaljevu sastavili su Saudijska Arabija, Ujedinjeni Arapski Emirati, Egipat i Bahrein

Četiri arapske države, koje bojkotiraju Katar zbog njegove navodne potpore terorizmu, poslale su Dohi popis s 13 zahtjeva, među kojima je zatvaranje televizije Al Jazeere i reduciranje odnosa s Iranom, rekao je dužnosnik jedne od tih zemalja. 

Popis zahtjeva za okončanje velike krize u Perzijskom zaljevu, koji su sastavili Saudijska Arabija, Ujedinjeni Arapski Emirati, Egipat i Bahrein, također uključuje zatvaranje turske vojne baze u Kataru, rekao je dužnosnik za Reuters.

Katar također mora objaviti da prekida veze s terorističkim, ideološkim i sektaškim organizacijama, među kojima su Muslimansko bratstvo, Islamska država, Al-Qa’ida i Hezbolah.

Četiri države dale su Dohi rok od 10 dana da ispuni zahtjeve, a popis je Kataru predao Kuvajt, koji posreduje u sporu, rekao je neimenovani  dužnosnik.

Saudijska Arabija, Ujedinjeni Arapski Emirati, Bahrain i Egipat prekinuli su veze s Dohom 5. lipnja, optužujući Katar da podržava islamističke militante i Iran.

Oni su zabranili Kataru ulazak u njihov zračni prostor i nametnuli trgovinske restrikcije te ograničenja kretanja osoba, a Saudijska Arabija je zatvorila svoju kopnenu granicu s Katarom.

Doha odlučno odbacuje optužbe svojih susjeda.

Komentara 35

ZV
Zvjerko
13:14 23.06.2017.

Banda fašistička!!!! Traže izgovore za početak rata!!! Ajde zamislite situaciju da BiH ili Slovenija ili Srbija daju ultimatum Hrvatskoj da mora ugasiti HRT, RTL ili Novu TV. Tko bi normalan mogao pristati na takav ultimatum? A oko financiranja terorizma, pravaa se država našla nekoga kritizirati i to niti manje niti više nego Saudijska Arabija. Užas!!!

Avatar babas
babas
13:19 23.06.2017.

Katar je mala drzavica sa slabom vojskom,a najbogatija na svijetu. Cilj je njena nafta,vec videno!

PO
pointmaker
13:12 23.06.2017.

trump saudicima dao krila. ameri i oni su najveći financijeri terorizma

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije